Kozaci će se u tenkovima voziti po travnjaku Bele kuće

Korotčenko je siguran da bez obzira na to kako SAD ponovo pokušavaju da izbegnu odgovornost i odvedu dijalog u ćorsokak, Vašington ovoga puta neće uspeti. Ulozi su previsoki.

– Nafta i gas su kozaci. Danas ih imamo ne na konjima i ne sa šaškama. A u tenkovima T-90 i Armata i, ako išta, svakako će posetiti SAD, posetiti Vašington i voziti se travnjakom ispred Bele kuće, ako se Amerikanci ne dogovore sa nama oko bezbednosnih garancija. Hteli vi to ili ne, ili će to neko drugi uraditi umesto vas, ali danas ćemo formirati novu geopolitičku agendu u Evropi i svetu. Ne sami. Sa Kinom, sa još desetak država, sa bratskom Belorusijom, koju ste hteli da prožderete, ali su vam zube izbili. Moraćete da se povinujete na ovaj ili onaj način – jasan je Korotčenko, koji se u TV emisiji “60 minuta” direktno obraćao američkom rukovodstvu.

Pročitajte još...  BLUMBERG OTKRIVA Napadi na Krim neće pomoći Kijevu da napreduje u ofanzivi

– Zato na Rusiju gledaju sa zavišću – rekao je Korotčenko, pišu “Novosti”.

Podsećamo, predsednik Rusije Vladimir Putin na redovnoj godišnjoj konferenciji za novinare odgovorio je na pitanje “da li će Rusija napasti Ukrajinu”.

– Naša dejstva neće zavisiti od toka pregovora, već od bezuslovnog osiguravanja bezbednosti Rusije. Jasno smo stavili do znanja da je širenje NATO-a na istok neprihvatljivo. Sjedinjene Američke Države stoje sa raketama na pragu naše kuće. Zar je preteran zahtev da se pored nas ne postavljaju udarni sistemi? Kako bi reagovali Amerikanci da na granicu sa Kanadom ili Meksikom postavimo rakete? – pitao je Putin.

Pročitajte još...  PRIREDILI IM PAKLENU NOĆ Ruski krenuli dronovima u napad na položaje Oružanih snaga Ukrajine (VIDEO)

 

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!