LAVROV UPOZORIO Namere da se Ukrajina uvuče u NATO provociraju veliki sukob u Evropi

„Usmerenost na to da se Ukrajina uvuče u NATO uz perspektivu da se u blizini naših granica pojave udarni raketni sistemi podstiče neprihvatljivu pretnju po bezbednost Rusije, izaziva ozbiljne vojne rizike za sve zainteresovane strane i vodi sve do velikog konflikta u Evropi“, rekao je Lavrov u intervjuu za sarajevsko „Oslobođenje“.

Moskva, rekao je on, smatra da je neophodno sniziti stepen

konfrontacija izazvanih načinom na koji se Vašington stara o svojim ukrajinskim štićenicima.

„Predsednik Rusije Vladimir Putin je na konkretnim primerima ilustrovao destruktivni kurs Kijeva usmeren na demontiranje Minskih sporazuma i sporazuma postignutih u okviru normandijskog formata i iskazao ozbiljnu zabrinutost zbog provokacionih aktivnosti Ukrajine protiv Donbasa“, naveo je Lavrov.

Ruski ministar je rekao i da neprijateljski kurs koji je zauzeo Vašington prema Rusiji stvara toksičnu atmosferu i ometa uspostavljanje normalne komunikacije.

„Kada je reč o rusko-američkim odnosima uočavam sledeće: u odnosima sa Vašingtonom nastala je nezdrava atmosfera. Nakupilo se dosta problematičnih pitanja. Amerikanci sprovode otvoreno neprijateljski kurs: uvode sankcije, iznose neosnovane optužbe na naš račun, preduzimaju neprijateljske korake. Sve to stvara toksičnu atmosferu“, rekao je Lavrov, dodajući da bi sveobuhvatni dijalog dve strane osigurao globalnu stabilnost.

Podsetimo, Lavrov se nedavno u Sočiju sastao sa sa bosanskom koleginicom Biserom Turković.

BONUS VIDEO:

 

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!