Putin o uništenju Rusije – Alo.rs

 

 

 

“Baze su svuda unaokolo – to je istina. Takođe se razmeštaju novi sistemi naoružanja na istoku, na jugu, na severu i na moru i, sve više na zapadu. Ali opkoljavanje takve teritorije kao što je naša je težak zadatak. Iako moderne mogućnosti, možda, dozvoljavaju razmišljanje o tome”, poručio je Putin, a prenosi ruska agencija TAS S.

EPA/YURI KOCHETKOV

 

Na pitanje novinara BBC-ija o istoriji i opoziciji, organizacijama Alekseja Navaljnog koji se nalazi u zatvoru i registru Ministarstva pravde o stranim agentima, kao i o tome šta se dogodilo u Rusiji da je toliko porastao broj onih koje vlasti smatraju nepoželjnim, ekstremistima i stranim agentima, Putin je rekao:

“Želim da vas podsetim šta su naši protivnici vekovima govorili – Rusija se ne može pobediti, može se samo uništiti iznutra. Što je uspešno urađeno nakon Prvog svetskog rata i 1990-ih godina, kada se Sovjetski Savez raspadao”, objasnio je Putin, a prenosi RIA Novosti.

“A ko je to uradio? Oni koji su služili drugima, tuđim interesima koji nisu povezani sa interesima ruskog i drugih naroda Ruske imperije, Sovjetskog Saveza i Ruske Federacije danas”, dodao je on.

Govoreći o Navaljnom, Putin je rekao da je reč o osobi koja je navodno bila otrovana, jer, kako tvrdi, nema dokaza koji potvrđuju trovanje.

“Ne postoji ni jedan. Predložili smo da tamo dođu naši stručnjaci, ja sam to lično ponudio predsedniku Francuske, kancelarki SR Nemačke i ništa. Pa, kako ovo objasniti? Ako nema šta da se odgovori, nema potrebe da se priča o tome”, rekao je predsednik Rusije.

Pročitajte još...  BOLNA VEST ZA MOSKVU Ukrajinci dobili podršku, 30.000 vojnika...

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!