Zelenski pozdravio odluku Senata SAD o pomoći Ukrajini– Zahvalan sam senatoru Čaku Šumeru, lideru demokrata u Senatu Miču Mekonelu i svakom američkom senatoru koji je podržao kontinuiranu isporuku pomoći Ukrajini dok se borimo za slobodu, demokratiju i vrednosti koje su nam svima drage – naveo je Zelenski na društvenoj mreži X.

Dodao je da za Ukrajinu nastavak pomoći SAD „pomaže da se spasu ljudski životi od ruskog terora“.

– To znači da će se život nastaviti u našim gradovima i da će trijumfovati nad ratom – napisao je on.

Da bi paket pomoći bio usvojen, mora da ga prihvati i Predstavnički dom gde republikanci imaju većinu. Predsedavajući Predstavničkog doma Majk Džonson poručio je da bi mogle da prođu nedelje ili meseci, pre nego što Kongres bude poslao zakon na potpisivanje američkom predsedniku Džozefu Bajdenu.

Republikanci zahtevaju da prioritet Kongresa bude zaštita južne granice SAD sa Meksikom, gde se američke savezne države suočavaju sa prilivom velikog broja ilegalnih migranata. Oni traže da prvo bude usvojen zakon o zaštiti američke granice, a da se tek nakon toga razgovara o pomoći Ukrajini.

Pročitajte još...  BRUTALAN ŠAMAR AMERIKANCIMA! Rusi kod Avdejevke RAZNELI NAJMOĆNIJE oružje Vašintona u Ukrajini! (VIDEO)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare