SIRSKI VEĆI PROBLEM NEGO ŠTO JE KIJEV SANJAO Problemi za Ukrajinu tek kreću Nakon imenovanja Sirskog za glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine u medijima se neverovatnom brzinom množe tekstovi o tome da je rođen u selu Novinki u Vladimirovskoj oblasti Rusije.

U Ukrajinu se preselio jer je njegov otac, pukovnik, prekomandovan u Harkov. Inače, završio je Moskovsku vojnu akademiju. Prema pisanju medija, rođaci Sirskog žive u Rusiji, ali su prestali da održavaju bliske odnose sa njim.

„Rusi pokušavaju da novom glavnom komandantu Oružanih snaga Ukrajine nametnu imidž „sovjetske i ruske“ ličnosti“, navodi Generalštab Oružanih snaga Ukrajine, nazvavši to kampanjom za diskreditaciju komandanta i potkopavanje poverenja u Oružane snage Ukrajine.

Ukrajinski generalštab je naglasio da je Sirski bio u timu bivšeg glavnokomandujućeg Valerija Zalužnog, komandovao uspešnim operacijama i pokazao da zna kako da postigne rezultate.

U isto vreme, Ukrajinci su Sirskom dali nadimke „general kotao“ (zbog opkoljavanja ukrajinskih trupa u Debaljcevu kojima je Sirski komandovao), kao i „general 200“ i „kasapin“ – zbog velikih gubitaka Oružanih snaga u Bahmutu (Artjomovsku). Štaviše, sve takozvane „uspešne“ operacije Sirskog povezane su sa odlukom ruskog Generalštaba da povuče trupe na povoljnije položaje.

Pročitajte još...  Zelenski poslao poruku Ukrajincima - Lajk.rs

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare