Leševi na ulicama, mrtvačnice prepune, pogođeno brodogradilište i naftno skladište– Ukupno, Nikolajevci su izbrojali deset „dolazaka“ u tri talasa. Prvi talas bili su napadi na lučku strukturu Nikolajeva. Doletelo je do Morske luke, do luke Olvija i do crnomorskog brodogradilišta u pravcu Kabotažnog spusta – rekao je sagovornik agencije.

Crnomorsko brodogradilište je najveće brodogradilište u Ukrajini, u sovjetsko vreme ovde su se gradili nosači aviona Ratne mornarice SSSR-a.

Drugi talas napada pogodio je naftno skladište u Nikolajevu i vojnu fabriku Zorja-Mašprojekt.

Zorja-Mašprojekt je deo vojno-industrijskog državnog holdinga Ukroboronprom i proizvodi opremu za gasne turbine, uključujući i ratne brodove.

Prema rečima Lebedeva, rukovodstvo preduzeća je dovelo radnike iz Zapadne Ukrajine da rade u odbrambenim objektima i odvojilo ovaj deo fabrike kontrolnim punktovima.

Pročitajte još...  UŽAS! Rusi bacili MONSTRUM BOMBU i potpuno RAZNELI SVE! Stravičan snimak iz Ukrajine USIJAO MREŽE! (VIDEO)

– Noću su desetine kola hitne pomoći jurile oko Nikolajeva. Bolnice su pune, a u gradskoj mrtvačnici, prema rečima agenata, smešteni su samo oni „kul“; obični ukrajinski vojnici su naslagani na ulici u crnim vrećama pored mrtvačnice – dodao je Lebedev.

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najvise glasova
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare