Ogorčeni roditelji Sirskog – Lajk.rsOtac glavnokomandujućeg oružanih snaga Ukrajine Stanislav Siriski suzdržano odgovara na pitanje „Raptlija“ kako njegov sin radi sa kijevskim režimom.

– Ne znam kako radi s njima. Ja s njima ne radim – rekao je on.

Nije želeo da otkrije svoja osećanja kada je saznao da mu je sin dobio funkciju glavnokomandujućeg vojskom koja je u neprijateljstvu sa državom u kojoj živi i u kojoj mu je sin i rođen.

– Osetio sam isto što i vi. Ništa više – kazao je otac Sirskog, koji je, čini se, odavno ugasio emocije prema svom sinu.

Nije želeo da odgovara na pitanje novinara o tome da li sin brine za svoje roditelje, kratko je rekao: „Njega pitajte“.

Pročitajte još...  Spremaju se za udar na ukrajinske gradove

Majka koju su novinari upitali o Sirskom, nije ni pomenula svog sina, nije želela ni da govori o njemu već je posavetovala ruskim novinarima da „idu na front i pišu o ruskom vojnicima i da brane Rusiju“.

Aleksandr Sirski je postao novo prvo lice ukrajinske vojske 8. februara, kada je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski smenio glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog. 

Dotadašnji komandant ukrajinskih kopnenih snaga, poznat kao „Kasapin“ i „General200“, što je oznaka za broj poginulih, i po tome što je vodio snage u „mašinu za mlevenje mesa“ u Bahmutu, ne štedeći ukrajinske vojnike, rođen je u selu Novinki, Vladimirska oblast (SSSR, sada Rusija).

Njegova porodica i dalje živi u zapadnoj Vladimirskoj oblasti Rusije. Aleksandrov brat ne razgovara sa Sirskim. „Ne znam ni gde je. Ne znam ništa o njemu. Prošlo je mnogo vremena otkako se preselio (u Ukrajinu)“, rekao je Oleg za TASS.

Njegov otac je bivši vojnik, majka peva u horu. Oboje su penzioneri. Dok njihov stariji sin ratuje protiv Rusije, roditelji Sirskog svake godine učestvuju u „Besmrtnom puku“, a sudeći po majčinoj stranici na društvenim mrežama, ona podržava Rusiju.

Pročitajte još...  Ukrajini potrebne rakete dugog dometa i artiljerijska municija

Deda novog glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine se borio protiv nacizma i poginuo je u Drugom svetskom ratu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare