“RUSKE RAKETE STIŽU ZA 10 MINUTA” Danska upozorava na tragičan ishod rata sa Rusijom

 

Prema mišljenju autora članka Pjera Niholma, Poljska je i dalje uporište Evrope na istoku. Međutim, Poljska i Danska imaju zajedničke probleme u oblasti bezbednosti, konstatuje novinar – u slučaju napada Rusije i Varšava i Kopenhagen biće u opasnosti.

Pre svega, reč je o takozvanom Suvalki koridoru – granici između Litvanije i Poljske dugoj 100 kilometara koja bi, u teoriji, mogla da poveže Kalinjingradsku oblast sa Belorusijom, ocenjuje autor članka.

Niholm podseća da je taj otvoreni, ravni teren idealan za oklopne snage i pešadiju – dve oblasti za koje su Rusi posebno specijalizovani.

„Nedavni proračuni su pokazali da ukoliko Rusija napadne Poljsku, Varšava će pasti peti dan. To je šokantna procena sa kojom je upoznat Kopenhagen…. Ruske rakete mogu da dolete do Bornholma za deset minuta, a do Kopenhagena za pola sata“, podseća novinar.

Varšava zabrinuta

Prema njegovim rečima, Varšava je ipak više zabrinuta pitanjima borbene gotovosti nego predsednik SAD Džo Bajden i premijer Danske Mete Frederiksen.

Pročitajte još...  VIDEO IGRE ZA DECU SAMO 3 SATA NEDELJNO Hoće li i Srbija slediti primer Kine?

„Da li će Vašington odgovoriti nečim drugim osim glasnim protestima ako Rusija jednim neočekivanim noćnim manevrom podeli NATO na dva dela? Da li je Džo Bajden, koji je toliko zainteresovan za Kinu, uopšte čuo za Bornholm?“, upitao je novinar.

Podsetimo, praktična faza rusko-beloruskih strateških vojnih vežbi „Zapad 2021“ održana je od 10. do 16. septembra. Njihov zadatak bila je provera spremnosti organa vojne uprave dve zemlje za zajedničke akcije radi zaštite bezbednosti i teritorijalnog integriteta Savezne Države Rusije i Belorusije.

 

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x