HLADAN TUŠ ZA ZELENSKOG Očekivao ovacije u UN, a usledio šok

Podsetio je kako je Ukrajina predala svoj nuklearni arsenal, ali i da je svet tada “odlučio da Rusija postane čuvar takve moći”.

– Istorija pokazuje da je Rusija bila ta koja je zaslužila nuklearno razoružanje još devedestih godina – poručio je ukrajinski lider.

On je optužio Moskvu da koristi mnoge alate kao oružje ne samo protiv Ukrajine, već i protiv drugih zemalja.

Rekao je kako je jasno da Rusija pokušava da iskoristi nestašicu hrane na globalnom tržištu u zamenu za priznanje svojih osvojenih teritorija u Ukrajini.

Inače, nastup Zelenskog na Ist Riveru može se nazvati diplomatskim debaklom. Čovek koji je navikao da bude u žiži i pod jakim reflektorima pažnje, naročito na političkom zapadu, u sali “svetske kuće” suočio se sa mlakim aplauzom. Stajao je po zavrsetku govora pored bine očekujući da će sala početi da ustaje. Stojeće ovacije su, međutim, izostale. Scena potpuno drugačija od njegovog prošlogodišnjeg govora na Generalnoj skupštini UN. Nešto se očigledno menja u svetu, ma kako ovo bili samo metaforični treptaji globalnih prestrojavanja. Jer, danas smo bili svedoci i da je brazilski predsednik Lula da Silva dobio snažniji aplauz od lidera SAD Džozefa Bajdena sto je do skora bilo nezamislivo.

BONUS VIDEO

Pročitajte još...  Ako se ovo bude desilo, Ukrajina će biti u problemu

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!