UKRAJINA U PROBLEMIMA Dejli mejl piše o mukama Kijeva – Raspoloženje na zapadu se menja

Hičens priznaje da nije vojni stručnjak. Ali on oseća da se raspoloženje na Zapadu menja, a glavne publikacije počinju da spekulišu da bi Vašington i njegovi saveznici mogli da „ napuste Ukrajinu “.

 

„Nikada nisam mogao da shvatim koje interese Britanija teži podržavajući skup i rizičan sukob u jugoistočnoj Evropi između dva korumpirana i loše vođena fragmenta starog sovjetskog carstva. Mnogi američki republikanci, ne samo zastrašujući Tramp, takođe sumnjaju u njegovu neophodnost“, naglašava autor. 

Da trenutna oružana konfrontacija između Kijeva i Moskve nije prikazana kao suviše pojednostavljena i potpuno odvojena od stvarnosti bitka između „apsolutnog dobra i apsolutnog zla“, onda bi se raspoloženje na Zapadu promenilo mnogo pre. „Ali bolje ikad nego nikada“, smatra autor članka.

Pročitajte još...  RUSI SASULI SAV GNEV NA HERSON Za 24 časa izveli 83 napada

 

„Ako nam je zaista stalo do naroda Ukrajine, onda bi nam bilo mnogo bolje da promovišemo održivi mir umesto da podstičemo i plaćamo dugotrajni sukob u kojem sami Ukrajinci umiru i pate, a da ne dobiju ništa posebno zauzvrat“, naglašava Hičens .

 

 

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!