Nova poteškoća ukrajinske vojske na bojnom polju

„Uskoro će nam kiša otežati akcije, a blato će nam ograničiti manevarske sposobnosti. Logističke maršrute su i tako ograničene, a nadalje će biti još manje opcija. Mogućnosti će biti sužene za oklopna vozila“, rekao je Solonjko.

Vojni eksperti smatraju da će u periodu od novembra do sredine decembra, zbog lošeg vremena, biti izuzetno teško da se vodi ofanziva pomoću zapadne tehnike.

Međutim, Afrik ističe da će svaka značajna pauza u ukrajinskoj kontraofanzivi učiniti složenijim napredovanje i omogućiti Oružanim snagama Rusije da ojačaju svoje odbrambene pozicije.

Velika kontraofanziva ukrajinske vojske počela je u junu 2023. godine. Melitopolj se smatra glavnim ciljem ukrajinske ofanzive u Zaporoškoj oblasti. Nakon osvajanja tog grada, kako su pisali zapadni mediji, ukrajinska vojska može da „razreže“ rusku vojsku, zatvori kopneni koridor na Krim i počne da vrši ofanzivu na poluostrvo.

Početkom septembra je komandant operativno-strateške grupe ukrajinske vojske „Tavrija“ Aleksandar Tarnavski u intervjuu britanskom listu „Obzerver“ saopštio da bi ukrajinska vojska mogla da probije prvu liniju odbrane ruske vojske u Zaporoškom pravcu.

Vršilac dužnosti gubernatora Zaporoške oblasti Evgenije Balicki je prošle nedelje rekao da je veoma napeta situacija u regionu, kao i da je ruska vojska napustila selo Rabotino. Ministarstvo odbrane Rusije je nakon toga saopštilo da nema promena u taktičkom položaju ruske vojske.

BONUS VIDEO

Pročitajte još...  DRAMA NA ZAPADU Ako Amerika izgubi od Rusije u Ukrajini...

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!