GENERAL ZABRODSKI Kada će Oružane snage Ukrajine na frontu osetiti rezultat mobilizacije u Rusiji

Oružane snage Ukrajine možda neće osetiti rezultat mobilizacije Rusa na frontu do decembra 2022. godine.

Ovo je rekao u intervjuu za Ukrinform general-potpukovnik Mihail Zabrodski, prvi zamenik predsednika Komiteta Vrhovne rade za nacionalnu bezbednost, odbranu i obaveštajne poslove.

Prema njegovim rečima, faktor vremena ima značajan uticaj, jer je za mobilizaciju, kao i za svaki proces na državnom nivou, potrebno vreme.

– Minimalno iskustvo, organizacioni napori, lokalna korupcija treba da odigraju svoju ulogu. Očigledno je da su nedavni predlozi za jačanje krivične odgovornosti za izbegavanje vojnog roka u ratno vreme dostavljeni Državnoj dumi Ruske Federacije na razmatranje, dodao je Zabrodski.

Pročitajte još...  MUKE ZAPADNOG PLAĆENIKA U UKRAJINI Javašluk i pljačke "Imam sreću što sam ostao živ"

Prema generalovim rečima, pošto nema osnova da se sumnja na ruske rezerviste za „preterani entuzijazam“, procedura obaveštavanja, prikupljanja i upućivanja vojnim jedinicama može da zahteva najmanje mesec ili dva.

– Pod uslovom da se uvede minimum neophodan za pripremu mobilisanog, biće potrebno još najmanje mesec dana. U opštem operativnom smislu, to znači da ruska komanda može da računa na praktične rezultate mobilizacije najkasnije do decembra ove godine, rekao je general.

Zabrodski je sumirao da ako se zanemari priprema, ovaj period se može smanjiti. Uprkos tome, malo je verovatno da će delimična mobilizacija u bliskoj budućnosti uticati na situaciju na liniji kontakta.

Pročitajte još...  RACIJA U KOMPANIJI ZA SAJBER BEZBEDNOST Ruski policajci izvršili pretres u moskovskim kancelarijama

Pratite nas na Telegramu!

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najvise glasova
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Anonymous
Anonymous
9 dani pre

Uskoro , u’skorije…….kad navali trista ‘iljada ima za nekolicinu dana da budu na poljskoj granici! Silu nista ne zaustavlja, jedino ako onaj mali uradjeni ne postane neki mutant ili x-men ……S njim je svasta moguce kad se naljuti i jako uradi,hahahahahahaha…….

Anonymous
Anonymous
9 dani pre

God bless Russia.

Anonymous
Anonymous
8 dani pre

Uhvati se pametnijeg posla sa dijecom se zabavljaj a ne pametnijeg

Share via