“SRBI ĆE IM TO OPROSTITI, ISTORIJA NEĆE!” Hrvatski istoričar podsetio na Putinove reči – Tada sam shvatio… 😮

– “Srbi su jedini beli narod koji je nakon 1945. pucao na Amerikance, i na koje su Amerikanci pucali ! Srbi su ušli u oružani sukob sa SAD-om i NATO-paktom, onda kada se Rusi ni Kinezi nisu usuđivali sa njima ući ni u diplomatski sukob ! Nikad u istoriji čovečanstva veća sila nije napala manju ! Nikad nije bila veća nesrazmera u vojnoj snazi, ekonomskoj moći i broju stanovnika nego u tom ratu 1999. godine ! Nikakva protivteža Americi nije postojala, lik simpatičnog pijanog Rusa iz tadašnjih holivudskih filmova jako dobro otelotvorava uticaj koji su na svetska dešavanja imali Rusija i Jeljcin. O Kini niko ozbiljno nije ni razmišljao.

Ipak, u takvim okolnostima jedan narod, jedna zemlja imali su hrabrosti da Americi kažu “ne”. 10 godina Amerika će potrošiti na taj narod. 10 godina je Amerika vodila rat protiv te zemlje – ekonomski, propagandni, psihološki, hibridni, neokortikalni, psihotronički, a 1999. i oružani.

 

Srbija je na pogrešnoj strani istorije bila samo onda kad su istoriju pisali pogrešni. I 1914. se činilo da je Srbija na pogrešnoj strani i 1941. i 1999. Istorija se neprestano ponavlja, ludačka potreba zapadnjačke civilizacije za posedovanjem i osvajanjem odvlači milione u smrt. Najveća svetska carstva, Rimsko, Vizantijsko, Franačko, Osmansko, Habsburško, Nemačko… jurišala su na Srbiju na vrhuncu svoje moći. Tih carstava odavno nema, a Srbi su još uvek ovde. Kosovo čak i danas stoji kao nadgrobni spomenik i dokaz da zapadnjačke elite nisu spremne izvuči pouke iz krikova umirućih u burnoj prošlosti Balkana.

Srbi će im to oprostiti. Istorija neće – naglasio je Šarić i dodao  2014. predsednik Putin je u svom govoru pred ruskom Dumom prilikom prisajedinjenja Krima matici Rusiji otkrio da je tokom agresije NATO pakta na Srbiju shvatio kakva je sudbina namenjena Rusima. Tih 10 godina u kojima su se američki establišment i zapadni centri moći opsesivno bavili Srbima, dali su mogućnost Rusiji da se konsoliduje i ponovo uzdigne, Kini da se izrodi u svetsku silu. Bilo je to 10 godina koje su izrodile novi multipolarni poredak. To su tih 10 godina koje su spasile svet!”

Pročitajte još...  Vučić danas sa ministrom spoljnih poslova Poljske
Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
57 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najvise glasova
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Martin
Martin
3 meseci pre

Ljudska rasa mora napred! Osvajanjem kosmosa-mogućnosti su ogromne.

Verica Nicic
Verica Nicic
Odgovori na  Martin
3 meseci pre

Da

Pera peric
Pera peric
Odgovori na  Martin
6 dani pre

NASA plače za tebe.

Bogdan Baroš
Bogdan Baroš
3 meseci pre

Ljudski je praštati ali nikad ne zaboravljati i uvek podsećati na sve zločine što su nam činili .Takodje moramo uvek biti spremni da se nikad više ne dešavaju zločini nad nama.

Zox
Zox
Odgovori na  Bogdan Baroš
3 meseci pre

Jeste ljudski prastati ali dokle…. Mi cemo i dalje da pamtimo a oni ce da nas ubijaju. Hoce li na kraju ostati neko da pamti??? Dok se ne vratimo Dusanovom zakoniku i ne primenimo “oko za oko , zub za zub” nece nam biti dobro. Mozda surovo zvuci ali tako je.

duks
duks
Odgovori na  Zox
2 meseci pre

Već godinama uporno govorim da bez Dušanovog zakonika neće biri reda ni u Srbiji. Zato misalim da osnujemo prvo Udruženje Dušanista, svih koji nose to ime.Ima samno jedan član koji možda ne bismo primenili a to je: ako neko o drugom govori neistinu, da mu se odseče jezik. Bojim se da bi svi išli nemi ulicom.

Lazar Gogov
Lazar Gogov
Odgovori na  duks
2 meseci pre

U potpunosti se slažem sa iznetim stavom o vražanju ,,oko za oko…” s primedbom da prvo treba ukinuti privatnu svojinu na srdstva za proizvodnju. To proizilazi i iz Biblije i iz Marksa i Engelsa koji su jedini autoritrti na polju društvenih nauka. Pozdrav.

Dragoljub Đedović
Dragoljub Đedović
Odgovori na  Lazar Gogov
1 mesec pre

E moj ti Pronađi članke koje je Uvaženi gosn. Idiot tj. Marks pisao o nekolicini a u istu nekolicinu je uvrstio i Srbe i šta treba raditi sa Srbima a i ostatku nekolicine.
Pa ga onda uvažavaj,citiraj i divimu se. J…m ga baš u ta glibava usta!

Darko
Darko
Odgovori na  duks
1 mesec pre

Dali si ikada bar video prepis Dusanovog zakonika ili ne? Mislim da nisi, jer da jesi bezao bih od njega kao djavo od krsta.

rade
rade
Odgovori na  Zox
1 mesec pre

kada bi primenili to sto kazes, oko za oko, zub za zub, onda bi bili kao i oni, jednom recju veliki ljudski olos, e moj bratac, tu se razlikujemo sto nismo kao oni

Dragan
Dragan
Odgovori na  Zox
1 mesec pre

To upravo radi Putin sada. Pa dokle više !? U ime čovečanstva, Sloveni uvek stradaju. A Germani večito prave sranja i uvek se izvuku, i još posle diktiraju tempo. Putine, okončaj ovo u našu korist. Da malo prodišemo. I ne daj im da mrdnu više, jer i kad mahnu repom, to smrdi po celoj kugli Zemaljskoj.

Boban Sekulić
Boban Sekulić
Odgovori na  Bogdan Baroš
3 meseci pre

Nema praštanja,ni zaborava.Istorija i iskustva nas tome nisu naučila.Nikad ne možemo biti spremni da nam se istorija ne ponavlja jer smo mali,a ne damo na sebe.To nam ne praštaju,pa se zato i dešavaju zločini.

Raspop
Raspop
Odgovori na  Bogdan Baroš
1 mesec pre

Zločini nad zločincima jel to moguće koji ste vi pušioničsri.

Gedora
Gedora
Odgovori na  Bogdan Baroš
1 mesec pre

Onaj kome opeostis poastje bezobrazniji i zato greska je prastati

Zoran Perić
Zoran Perić
3 meseci pre

Na žalost, Srbi su uvek išli, i još uvek idu, protiv sebe.

Vasilije Naumović
Vasilije Naumović
3 meseci pre

Apsolutno se sa svime napisanim slažem.

Miloš Šerbo
Miloš Šerbo
3 meseci pre

Sve je rečeno.

Sinisa Susa
Sinisa Susa
3 meseci pre

Русссијсааа!!!

Sinisa Susa
Sinisa Susa
3 meseci pre

Ма једите говна једна је рассија

Sinisa matijevic
Sinisa matijevic
3 meseci pre

Vic o baraku Obami kod boga

Dragan
Dragan
3 meseci pre

Ne mrzim nikoga, ali ne zaboravljam i u slučaju terora koji je učinjen bez imalo kajanja1999.mojoj zemlji, ne praštam. Ista je politika i sada i ne bih se iznenadio da nas isti ponovo bombarduju?
Ne mogu da shvatim da je neko sposoban da se ordinarno služi nelogičnim besmislenim podmetanjima, neistinama…

Lazar Gogov
Lazar Gogov
Odgovori na  Dragan
2 meseci pre

Ameri su najveći makijavelisti, fašisti veći od Hitlera i lažovi veći odMinhauzena. A što se tiče društvenih nauka tu ne samo što su zajebali sebe nego su zajebali i ceo sve sa privatnom svojinom na sredstva za proizvodnju.

Gordana
Gordana
3 meseci pre

Odlicno analiza, sve je tacno i
ubitacno bolno.
Ali S R B I jos ivek su tu I BICE.
Kada VODI cestitost ,srcanost i kada SRBIN ,
herojski umiruci ostaje tu da brani SVOJU DOMOVINU !!!

Nenad Ljujic
Nenad Ljujic
3 meseci pre

Zivece ovaj narod!

Irena M.
Irena M.
3 meseci pre

Za sve zločine,nad srbskim narodom,mora se izdejstvovati pravda i istina!!!!Svih 150 godina fabrikovanja i fingiranja srbske istorije,iz Beča,Nemačke i Vatikana,je stavljena tačka! Srbija će tražiti ratne odštete od svih!Da nije bilo genocida nad srbskim narodom,bilo bi nas bar duplo!Tu nema šta da se oprašta,činjenice,dokazi i istina su tu,nismo daleko od realizacije!Oprostiti svakom gladnom,koji je krao da bi preživeo!

Vlado mantek
Vlado mantek
Odgovori na  Irena M.
8 dani pre

A što smo mi Srbi radili kad smo metnuli mač na vagu.kao razumno objašnjenje,”tko se mača lača ”
Tako vam je uvijek bilo pa ste ispušili svaki put❗

Irena
Irena
3 meseci pre

Odavno nesto bolje i istinitije nisam procitala. Svaka cast obojici!

Hrvoje Horvat
Hrvoje Horvat
Odgovori na  Irena
3 meseci pre

Vi ste svi napušeni sram i stid vas može biti

Boško Konjević
Boško Konjević
3 meseci pre

Svaki Srbski život oduzet od dušmana,ma kako se zvali, ne zaslužuje ni oproštaj ni zaborav. Svi ti životi su ugrađeni u srbsku zemlju i nove naraštaje. Oni su večni spomenik Srbije. I opomena. Mi živi im to dugujemo.
Svima njima – VEČNA IM SLAVA I HVALA !!!

РускиБрат
РускиБрат
3 meseci pre

Све тачно ,лепо и тачно написано ,само треба додати да нећемо ни опростити ,а ни заборавити ,јер онда са нама није нешто у реду.На КРАЈУ знамо ко су нам непријатељи,и то морамо да упамтиимо и чекамо свој тренутак у историји.

Lazar Gogov
Lazar Gogov
Odgovori na  РускиБрат
2 meseci pre

Lazar Gogov: U potpunosti se slažem sa iznetim stavovima da ne treba ni praštati ni zaboraviti ušinjene zločine. I tražiti istorijsku odgovornost vođa dotičnih naroda da se izvinu Srbima kao što je Vili Brant klečao na kolenima pred Poljacima.Braćo SRBI, samo pametno i studiozno sa svime. Ne da se gine nego ISTINA DA SE ZNA I POČITUJE. Pozdrav iz Makedonije.Sa vama smo.

Ana Jonski
Ana Jonski
3 meseci pre

Sve je tačno tako kako je napisano

Pavle Lukić
Pavle Lukić
3 meseci pre

Istina…..

Edin Kovač
Edin Kovač
3 meseci pre

Svojim bezobrazlukom i nepoštenjem i bahatošću (Srbi) iznenadili su čitav pošteni svijet ! Istakli su se ubijanjem nedužnih i golorukih (Srebrenica) i dali loš primjer Rusiji koja je bez pameti krenula njihovim stopama ! Žalosno !

Boban Sekulić
Boban Sekulić
Odgovori na  Edin Kovač
3 meseci pre

A vi naivni ko Francuske sobarice,pa gađali kamenjem svatove u Sarajevu,pa lažiranje Markala,pa 3000 žrtava u i oko Bratunca.Vaš Alija je sam predlagao da se pobiju vaši sunarodnici,samo reci da to nije istina? A 5 korpus se isto slavno proslavio.Imali ste vi vaše Arkanovce iz Sandžaka i mudžahedine.Vama je svaki Srbin ratni zločinac,a zaboravili ste antiratne demnostracije u BG,hapšenje i zatvaranje tih ljudi? AKo ćemo da brojimo žrtve,ja bih da krenem od Ćele kule u Nišu ! Živ ti meni i zdrav bio Edine.

Sasa Dinić
Sasa Dinić
Odgovori na  Boban Sekulić
1 mesec pre

Pa više je muslimana poginulo od ustaša, ali oni to njima ne prebacuju nikada !!!

Duda
Duda
Odgovori na  Edin Kovač
3 meseci pre

Edine, dosta vise sa Srebrenicom, stoliko je upotrebljavaate da ste je izlizali. Nema gorih ubica od mudzehidina koje ste vi dovodili da za vas ubijaju a i vi ste podobro uz njih. Nika necu zaboraviti kad su igrali “fudbal” sa otsecenim glavama Srba. Zavezi i vise ni jednu da nisi napisao, nikada!!!

radivoje sreckovic
radivoje sreckovic
Odgovori na  Edin Kovač
1 mesec pre

jebem ti fatu.
mnogo si pametan.
jesu srbi rušili jugoslaviju ili vi.

Lena
Lena
3 meseci pre

Mi smo svetlost mi smo snaga, činimi se da smo sami, iza nas stoje naše mame iza njih njihove mame iza njih njihove mame naravno i tate. Osvetlili smo planetu, Nikola Tesla, 1918, stvorili multipolarni svet. Čestitam Srbima, čestitam samoj sebi

Stevan Ilić
Stevan Ilić
3 meseci pre

Srbi ne znaju voditi diplomatsku politiku, na žalost. Ovladavanje tom sposobnošću bi nam uštedelo puno ljudskih života, kao i svih vidova opštih dobara.
Koliko god surovo i ne diplomatski bilo s moje strane rečeno – živ Srbin više vredi od mrtvog narodnog heroja.

POŠTUJTE PRAVILA !!!
dobro
Lazar Gogov
Lazar Gogov
Odgovori na  Stevan Ilić
2 meseci pre

Stevane Iliću, Da su svi ljudi koji se deklariču kao vernici, komunisti , altruisti, humanisti i sl. takvi zaista onda ratova NIKAD NE BI BILO. Ali su svi lažovi. Za pare se i rođena braća ubijaju. Na to će se staviti kraj ako se ukine PRIVATNA SVOJINA NA SREDSTVA ZA PROIZVODNJU. …

Verica Nicic
Verica Nicic
3 meseci pre

E

Samir Halilovic
Samir Halilovic
3 meseci pre

Haha nemoze Rimsko i Vizantisko carstvo jurišati na srbe kada vas na prostoru Balkana tada nije ni bilo ,tek ste se naselili u 6 i 7 vijeku

Brano
Brano
Odgovori na  Samir Halilovic
3 meseci pre

Nekih nije bilo do 1993 godine .

Aleksandar Vujanov
Aleksandar Vujanov
3 meseci pre

Sve je tačno sto posto.

Nevenko Vranesevic
Nevenko Vranesevic
2 meseci pre

Davne 1990 znalo se sta se sprema SFRJ. Znao sam ko namesta ko kolo vodi. Ti isti nikad srbima nisu oprostili prkos i inat, srpsku hrabrost i dosljednost da sami odlucuju.Rasporedili su karte nacionalizma i mrznje, danas se vidi razlog, i danas ratuju. Tuzno ali istinito kako se sve vrti u krug ,,, Prezivecemo i opet smo na strani pobednika. Jer zapad je kukavicije leglo…

AVDO beganovic
AVDO beganovic
2 meseci pre

Smatram a i nadao Sam se da ce SMERIKANCI da se prevare pa da Nas napadnu i kopnom TJ pjesadijom.Eh tada bi tel popousili Alì KURVINI SINOVI to nisu utadili jer znaju bas to STO vi pisete da se nitko nije nazivio NITI nazivio SLSVENE na njihovom tetitorijama.A Svi okupatori su podvijena repa i sdibljenih rebara u RIGOVA napustili kao Ovi iz NATO ssveza AFGANUSTAN NIJE IH NI SRAMOTA.ONIG BIJEDNOG CINA.Znaju zato Nas i zavadjaju.Znaju da nesmiju zemljom da Nas NAPADAJU.jer na KRAJU kao TURCI Svi do JEDNOG poropadaju.Ksd se BRACA slaveni sloze FASISTIMA NIT BOG SAMI NEPOMIZE.POZDRSV DRUGOVIMA JUGISLAVENIMA GOVNO PROKLETIMA AVDO BEGANOVIC.

Lazar Gogov
Lazar Gogov
Odgovori na  AVDO beganovic
2 meseci pre

Avdo, panslavizam nikad nije imao efekat na društvena zbivanja. Ali neka ga. Međutim, KLASNI RAT ne sme se zaboravljati. I mada niko o njemu ne govori on dovodi do toga da ,,Brat ubija brata za šaku novca”. Dajte da se organzujemo za UKIDANJE GRAĐANSKOG DRUŠTVA KOME JE TEMELJ PRIVATNA SVOJINA NA ZEMLJU I DRUGA SREDSTVA ZA PROIZVODNJU. Onda će prestati i ratovi. Zamislite, digao se kurvin sin iz Amerike da uči Evropljane kako da ,,budu mirni” a nameće im ekonomski sistem u kome ,,Brat bratu je dželat”!

Predrag Jankovic
Predrag Jankovic
1 mesec pre

Bas tako Srbi su narod koji nikada nikog nije prvi napao.Srbi su velikog srca imaju ono sto dobra vecina nema a to je cistu savest i dobru dusu koja zna da prasta ali nikako nezna da zaboravi.

POŠTUJTE PRAVILA !!!
da
Boško Mihajlovi
Boško Mihajlovi
1 mesec pre

Sve napisano je apsolutno tačno.

Dragan
Dragan
1 mesec pre

Šariću, lepo si nam rekao, jesi katolik, ali i Veliki Srbin. Malko izdalje se bolje vidi. U pravu si za sve
E to što će mo ubrzo nestati, jebi ga, bolje da nas nema, nego da budemo nečije roblje, u bilo kom obliku. Znaš i sam, Sloveni nikad roblje nisu imali. Pobedim te, hoćeš sa mnom, dobro došo. Nećeš, nema te. To nam je u k rvi. Nikog ne mrzimo ali ropstvo ne prihvatamo. Zato će mo nestati.

Lidija Šuligoja
Lidija Šuligoja
1 mesec pre

Sve

stevanvuka82@gmail.com
stevanvuka82@gmail.com
1 mesec pre

stevanvuka82@gmail.com

POŠTUJTE PRAVILA !!!
Ja bih voleo daj na kraju tog obrazlozenja rekao,Srbijo izvini ali vise neces biti sama!
Jure Kaštelan
Jure Kaštelan
1 mesec pre

ja mislim da ni pisac ovog teksta ne vjerujje u ovo što je napisao, ali sigurno umire od smijeha kad pomisli da postoje ljudi koji će pobjerovati u ovo

Darko Cigrovski
Darko Cigrovski
8 dani pre

Pokušajte razmišljati ovako. Obrenovići su od Srbije napravili državu, do tada je bila vazalska prćija. Obrenovići su bili proaustrougarski nastrojeni. Tko potiče i zašto Srpskog Oficira Dragutina Dimitrijevića Apisa da izvrši Atentat, sa puškom koju vam je Putin vratio prije godinu dana, i dovodi proruske Karađorđeviće na vlast. Zašto poslije taj isti Apis organizira atentat u Sarajevu na prijestolonasljenika zemlje koja je spasila tisuće srpskih života u bijegu pred turskom kamom i gdje srbi žive 10 puta bolje nego u Srbiji. Razmislite zašto ne dopuštate istragu tog zločina i uvodite cijeli svijet u strašnu tragediju. Razmislite tko je pred WW2 odobrio potpisivanje pakta sa Hitlerom, Srpski kralj(regent) zar ne. Razmislite zašto je jugokraljevski konjički puk pri povlačenju iz Hrvatske kod Bjelovara tada pobio 70 mirnih, seljaka iako ustaša još nije ni bilo. Razmislite zašto tada 1941. god Srbi napadaju NDH uz moto da su fašisti, a ne napadaju Nedićevu državu Srbiju, koja je dobila od Nijemaca certifikat Judenfrei. Razmislite zašto ste ukidali autonomije devedesetih Kosovu i Vojvodini. Razmislite zašto nikada ni jedan pilot JAT-a nije bio Kosovar, a dobri su bili za metak na Mig-29.Razmislite zašto ste upali u monetarni sustav SFRJ i ukrali novac. O svemu tome treba debelo razmisliti i pročitati pripovjetku Radoja Domavovića Vođa i bit će jasno sve, a potom pripovjetku “Sve će to narod pozlatit”i

velimir.gajsak
velimir.gajsak
7 dani pre

…poštujem svaku osobu i svaki narod,ali je pomalo komično kako si Srbi pridaju puno veči značaj u povijesti od onog što su mogli imati i koji u stvarnosti imaju;to su odlikke koje posjeduju samo duboko isklompleksirani!

Eliza beci
Eliza beci
7 dani pre

Rusi ovo , Rusi ono … A Ramzan Kadyrov , gde je on u ovoj celoj prici ? Pa zar ne shvatate da je Puki spreman da ostvari svoje licne planove po cenu zivota svih “Slavena”…

Share via
57
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x