Vučević obišao dežurne službe u Novom Sadu pred doček (FOTO)

Gradonačelnik je obišao dežurnu službu JGSP “Novi Sad”, zaposlene u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, kao i pripadnike Policijske uprave, vatrogasnu brigadu i komandu Prve brigade kopnene vojske.

“Njima je danas izazovna noć, a ja se nadam da će proći mirno. Sutra ćemo moći da podnesemo raport kako je prošla novogodišnja noć. Očekujem spektakl u podgrađu Petrovaradinske tvrđave, očekujem do sada neviđenu rasvetu, očekujem fantastične vatromete. Ovo je uvod u ono što nas očcekuje za 13 dana kada budemo pravili veliku ceremoniju otvaranja Novog Sada kao Evropske prestonice kulture. Svako dobro svima”, rekao je gradonačelnik Vučević i poželeo svim građanima srećne novogodišnje praznike.

Gradonačelnik je kazao da su se pripadnici ovih službi susretali sa teškim zadacima tokom godine i da ne sme da se zaboravi na njih, naglasivši da su najteži posao imali zaposleni u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, kao i pripadnici Vatrogasne brigade koji su se svakodnevno borili za živote građana.

Sumirajući rad Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, načelnik dr Bogdan Živanović istakao je da je ovo najteža godina za medicinske radnike, što je pokazao i veliki broj intervencija na terenu.

Intervencija kod kovid pacijenata je bilo duplo više nego u 2020. godini, ukupno 6.831 intervencija do 15. decembra.

“Poručio bih svim našim sugrađanima dobro zdravlje, puno sreće i da se vakcinišu. Kad se vakcinišu onda ćemo i mi imati manje posla.” rekao je Živanović.

Zavod je dobio ove godine tri nova vozila za transport pacijenata, finansirana sredstvima grada Novog Sada.

U decembru vatrogasne službe imale su dve veće intervencije kada je goreo krov zgrade u ulici Jožefa Marčoka i hipermarket Tempo u novosadskoj industrijskoj zoni.

Pročitajte još...  MINISTARKA TANASKOVIĆ U ALEKSANDROVCU Nikad veći budžet za poljoprivrednike, treba to da iskoriste

Tokom cele godine vatrogasci su imali 2.631 intervenciju, što je u prošecna godišnja statistika na teritoriji grada Novog Sada.

Gradonačelnik Miloš Vučević večeras je uručio pripadnicima brigade ključeve novog vatrogasnog vozila.

“Ne znam koju godinu za redom grad Novi Sad nam pomaže u snabdevanju vozilima i novom vatrogasnom opremom. Ovaj put je u pitanju navalno vatrogasno vozilo”, kazao je komandant Vatrogasno spasilačke brigade Stojan Milovac zahvalivši se Gradu na podršci.

Dodao je da će vatrogasci biti raspoređeni tokom večeri i na bulevaru Mihajla Pupina i Podgrađu.

 

 

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!