Vučić: Poboljšaćemo životni standard – Alo.rsVučić je, obraćajući se najuspešnijim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih škola, na svečanosti povodom uručivanja ugovora o radu, istakao da će mladi stručnjaci veoma brzo naučiti da je lako državi da u jednom trenutku jednokratno da novac, ali da kada se neko zaposli na stalno, onda se država obaveuzuje da isplaćuje plate i sve drugo 30 ili 40 godina.

“ Vi ste svojim učenjem, radom pokazali da ste ispred ostalih. Zato želimo da ostanete ovde, da najbolji budu u Srbiji, a poruka države je da će učiniti sve da radite u boljim uslovima”, objasnio je on.

Vučić je ukazao da je kod dekana Medicinskog fakulteta Lazara Davidovića dolazio bezbroj puta boreći se za tuđe, ali i ponekad za svoj žvot.

“Ali u uslovima u kojima je radio profesor Laza vi nećete raditi, već ćete raditi u neoporedivo boljim uslovima. Ne mislim da je to dovoljno, ali važno je da vidite kako možemo da idemo napred”, poručio je on.

Pročitajte još...  Vučić uputio saučešće povodom smrti Miladina Kovačevića

Vučić je rekao da mladi medicinirani koji su sada dobili ugovore nemaju samo uobičajenu odgovornost lekara i medicinskih sestara i tehničara, već da je pred njima mnogo više toga.

“Vi ste posebno izabrani zahvaljujući svim vašim sposobnostima, radu, trudu. Moraćete da snosite veću odgovornost od svih drugih, kao što ni na školovanju niste bili isti kao i drugi zbog vaše želje da budete nahbolji. Na poslu koji dolazi vaša odgovornost će biti velika. Danas znamo svi ko ste i znamo šta očekujmemo od vas”, rekao on.

Izrazio je uverenje da će država imati snage da nastavi sa poboljšanjem životnog standarda medicinskog osoblja, ali i da je siguran da će moći da planiraju svoju budućnost u našoj zemlji.

Pročitajte još...  ĐILASOVKA UZ SEVERINU Zajedno Srbima "lupaju" etiketu genocidnog naroda - BRUKA

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare