Predsednik Srbije građanima Nove Varoši obećao pomoć oko zapošljavanja

Predsednik Aleksandar Vučić u Novoj Varoši najavio je da će toj opštini biti rešen problem sa pijaćom vodom, da će se raditi na rešavanju problema sa strujom, I da će država učiniti sve da dovede jednog investitora za 500 novih radnih mesta.

Vučić je, u obraćanju građanima, ukazao da se radi put od Zlatibora do Kokinog Broda, da će danas potpisati ugovor o izgradnji autoputa od Požege, preko Duge Poljane, Boljara do granice Crne Gore.

Među okupljenima video je transparent na kojem je pisalo da 28 odsto vode u Novoj Varoši nije za piće, na šta je rekao “zbog tog transparenta sam došao”.

„Samo za vodu da biste svi imali čistu i pijeću država će se uložiti pet miliona evra, i s tim krećemo odmah. Uradićemo i fekalne kanalizacije, što će koštati najmanje 10 miliona evra. Obnovićemo gimnaziju kao što su uradili i školu. Sve to će krenuti da se radi 2022.“, naglasio je on.

Kazao je da je važno za da se reše problemi sa strujom, jer se u toj opštini turizam ne može razvijati bez toga, a ni privući investitor.

Za rešavanje problema sa strujom neophodno je daljih šest miliona evra, dodao je on.

Preneo je da će se ići u izgradnju hidroelektrane Bistrica 2, jer je reverzibila potrebna za energetsku bezbednost i stabilnost.

Vučić je ukazao da je, na osnovu podataka o broju đaka u poslednjih 30 godina, jasno vidljivo da je veliki broj napustio Novu Varoš.

Pročitajte još...  NIKOLIĆ: ALEKSIĆU JE DRŽAVA IGRAČKA ZA BOGAĆENjE

Alo

 

„Oni su verovatno otišli što nije bilo dovoljno posla, što su plate ispod proseka. Dobro bi bilo da dovedemo nekog investitora. Moramo Novu Varoš da dižemo na različite načine“, poručio je Vučić.

Vučić je kazao da ima nekoliko mesta u 20-ak opština u Srbiji u kojoj nisu dovedeni značajni investitori.

Dovođenjem investitora povećao bi se I opštinski budžet, rekao je on, li ukazaoi da bi tako moglo više da se grade lokalni putevi, rešavaju drugi problemi građana.

“Prioritetan cilj je da dovedemo nekog dobrog investitora, a to ćemo moći kada krene gas koji dovlačimo iz Čajetine I rešimo pitanje struje. U drugoj polovini 2022.pokušaćemo da dovedemo nekog ulagača”, kazao je on.

Zamolio je predsednika opštine da razgovara više sa građanima.

Pročitajte još...  U CENTRU KORUPCIONAŠKOG SKANDALA: Evo koji su se naši političari sastajali s albanskim lobistom, Menendezom! (FOTO)

Građani su ga pitali za ski stazu od 1.000 metara koja ne radi već pet godina.

On je kazao da će sa Skijalištima Srbije videti da se reši taj problem.

Jedan stariji stanovnik sela Bukovik zamolio je predsednika za izgradnju puta dugog 2,7 kilometara, ukazujući da se radi o važnom putu koji koriste I putnici koji idu za BiH.

Taj put, rekao je Vučić, koštaće između 35 I 40 miliona dinara, te je obećao da će se izgraditi u martu, čim vremenski uslovi to dozvole.

Istakao je da je sve što je danas obećao više od onoga što je obećano I urađeno od 1945.do danas.

Pročitajte još...  Vučić bez dlake na jeziku kritikovao Zapad povodom dijalaga sa Prištinom (VIDEO)

“Zahvalio bih se građanima što svojim duhom dalje čuvaju Srbiju. Znam da sada znate da ćemo da uradimo sve što smo obećali I krenućemo odmah da to radimo”, istakao je on.

Kazao je da planira za godinu dana ponovo da poseti Novu Varoš I vidi šta je sve urađeno.

Među okupljenima bio je i transparent „Rio Tinto marš iz Srbije“, na šta se Vučić osvrnio rečima da je ponosan što živi u zemlji u kojoj se, na dočeku predsednika, pojave i ljudi koji drugačije misle, i da želi i te ljude da čuje, vidi, jer je i njihov predsednik“, naglasio je on.

 

 

Pročitajte još...  ŠEŠELJ OTKRIVA ŠTA ĆE BITI U CRNOJ GORI Da li će Zapad uspeti da sastavi Spajiću vladu?

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!