Vučić i Putin: Na pomolu novi projekat koji menja živote građana Srbije!

Foto: EPA/SHAMIL ZHUMATOV

 

 

Dvojica državnika su u srdačnom tonu pola sata pretresla sve važne teme – od energetske krize, gasnog aranžmana između dve države, pa do regionalnih pitanja.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

Zahvalivši na čestitkama koje mu je uputio povodom novogodišnjih i božićnih praznika, predsednik Vučić je predsedniku Putinu poželeo dobro zdravlje i mnogo uspeha u 2022. godini u korist blagostanja ruske države i ruskog naroda, kao i na dobrobit srpsko-ruske saradnje.

EPA/MIKHAIL KLIMENTYEV

 

 

U razgovoru je istaknuta spremnost za dalju blisku saradnju Srbije i Rusije po čitavom spektru pitanja bilateralne, regionalne i međunarodne agende. Predsednik Vučić i predsednik Putin su istakli da ekonomske veze Srbije i Rusije konstantno jačaju, a da su mogućnosti za saradnju u oblasti privrede daleko veće od iskorišćenih, te ima prostora za nove zajedničke projekte. U tom smislu su istakli da očekuju skoro potpisivanje Sporazuma o strateškoj ekonomskoj saradnji Srbije i Rusije i pozitivno ocenili ugovor koji su potpisali Petrohemija i Gasprom.

Pročitajte još...  STIGLA NOVA OPTUŽNICA IZ HAGA PROTIV ŠEŠELJA

Predsednik Vučić je predsedniku Putinu zahvalio na isporuci protivoklopnih raketa Kornet, ocenivši da su te rakete ruske proizvodnje najbolje na svetu i, kao takve, veliko pojačanje za našu kopnenu vojsku.

Predsednik Vučić i predsednik Putin su razmotrili energetsku situaciju u Evropi i svetu, nastavivši razgovor vođen pre mesec dana u Sočiju. Predsednik Putin je predsedniku Vučiću pružio uveravanja da će se Rusija držati dogovorenog i da će Srbija ove zime da ima dovoljne količine gasa, te su dvojica državnika razgovarali o aranžmanu koji nam obezbeđuje dodatne količine gasa.

Podsetimo, prvi čovek Srbije sinoć je najavio da će sa ruskim liderom razgovarati da se našoj zemlji omoguće dodatne količine gasa po što je moguće povoljnijim uslovima.

Pročitajte još...  VOJSKA SRBIJE U POKRETU Teška tehnika na putu ka Raškoj

BONUS VIDEO:

Uskoro Opširnije na Alo.rs>

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!