BOLJE DA SE NISU NI VADILI Hrvati se dodatno ukopali pokušavajući da odgovore SrbijiMinistarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je da je odbacilo navode iz protestne note Ministarstva spoljnih poslova Srbije da je izjava šefa hrvatske diplomatije Gordana Grlić Radmana mešanje u unutrašnja pitanja Srbije. 

Iz Ministarstva navode da je Grlić Radman konstatovao činjenicu o neusklađivanju Srbije sa spoljnom i bezbednosnom politikom EU iz ugla sukoba u Ukrajini. 

– Ovakve izjave iz Srbije još jednom pokazuju svesno i institucionalno negiranje činjenica o prirodi događaja u Ukrajini, odnosno stvarni stav Srbije prema tome –  naveli su iz resora Grlić Radmana, a  je zagrebački Večerni list. 

Dodali su i da evropska porodica ima svoje vrednosti koje uključuju i poštovanje međunarodnog poretka, a koji je Rusija narušila. 

– Kao što smo već isticali, ne može se biti kandidat za članstvo u EU i koristiti sve dobrobiti toga, a pritom neprincipijelno i proračunato izbegavati osudu Rusije i politiku EU u vezi s tim – navodi se u saopštenju, koje nije objavljeno na zvaničnom sajtu ministarstva. 

Ipak, nigde ne pominju delove izjave Grlić Radmana u kojima je on poručivao da „narod nije isto što i Vučić“, grubo se mešajući u unutrašnje poslove Srbije.

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.

Pročitajte još...  VUČEVIĆ PRISUSTVOVAO PRETPREMIJERI FILMA "DRAVA SE NE PREDAJE" Emitovan u Vojnofilmskom centru "Zastava film" (FOTO)

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare