MINISTARKA GRUJIČIĆ POVODOM 240 GODINA KBC ZEMUN: Mi smo tu da održimo, unapredimo i predamo dalje znanje, umeće, sposobnosti i talente za dobrobit naših pacijenataPredsednica Vlade Ana Brnabić je posebno istakla zahvalnost za herojski napor koji je uložen tokom pandemije KOVID-19 u ovoj ustanovi. „Vaši lekari, medicinske sestre, tehničari i svi ostali zaposleni borili su se za svaki život pružajući negu i podršku pacijentima u najtežim trenucima za njih, njihove porodice i našu zemlju“, istakla je Brnabić.

Uz čestitke na ovako značajnom jubileju, ministarka zdravlja Danica Grujičić je istakla značaj ovako dugog kontinuiteta rada zemunske bolnice koja je kroz vekove postala moderan kliničko-bolnički centar sa 2 klinike, 4 bolnice sa ukupno 37 službi.

„Bilo je to vreme kada su verske opštine podizale svoje bolnice, a te 1784. srpska i nemačka su spojene u jednu bolnicu koja je lečila pacijente svih veroispovesti. Možemo slobodno reći da je upravo Zemun, to raskršće naroda i istorijskih zbivanja u Evropi, tim novim principom lečenja pacijenata bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost,  i ne znajući, postupalo upravo u skladu sa delovima Hipokratove zakletve koji će biti dodati tek Ženevskom konvencijom: U vršenju dužnosti prema bolesniku neće na mene uticati nikakvi obziri, etničko poreklo, rod, vera, nacionalnost, rasa, politička ili klasna pripadnost.


>

Ministarstvo zdravlja

Ministarstvo zdravlja

Pročitajte još...  "IMAM VELIKU TREMU" Vučić se oglasio iz Pariza: Ogromna je odgovornost, spremam se za sve sastanke (VIDEO)

Ministarstvo zdravlja

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare