Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije Goran Vesić obišao radoveGoran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, obišao je danas gradilište na kome se pravi nadvožnjak na stacionaži Km95+739. Ministra je dočekalo rukovodstvo Konzorcijuma CRIC-CCCC kao glavnog Izvođača radova na pruzi Beograd – Budimpešta, deonica na teritoriji Republike Srbije.

Tokom posete, ministar Vesić razgovarao je sa kineskim rukovodstvom o napretku radova na nadvožnjaku i rekao da će Vlada Srbije nastaviti da pruža podršku i pomoć daljoj izgradnji deonice pruge Novi Sad – Subotica.

Nadvožnjak na Km95+739 ima ukupnu dužinu od 149,3 metara, širinu od 9,4 metra, sa širinom kolovoza od 6 metara i dve trake za saobraćaj u oba smera. Do sada je glavna konstrukcija nadvožnjaka u osnovi završena, a preostali radovi uglavnom obuhvataju hidroizolaciju kolovozne ploče, zaštitne ograde, elastoodbojne ograde, uličnu rasvetu i pristupne puteve. Kao jedan od važnih prekretnica na putu izgradnje pruge Beograd – Budimpešta, ovaj nadvožnjak će u velikoj meri ubrzati radove na pruzi i udariti čvrst temelj za puštanje pruge Beograd – Budimpešta u saobraćaj u planirano vreme.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Pročitajte još...  JOVANOV OČITAO HRVATSKOM MINISTRU VAŽNU LEKCIJU IZ ISTORIJE Kratko i jasno!

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare