Laži Dobrice Veselinovića se nastavljajuNastavlja se besomučno laganje i obmanjivanje građana Novog Beograda od strane predstavnika liste Nasiljem protiv Srbije  i tajknunskog medija Nova S.

U novobeogradskom bloku 63 danas je održan protest u organizaciji predstavnika liste Nasiljem protiv Srbije, Dobrice Veselinovića.

Kao i obično, na skupu je bilo prisutno više šetača, roditelja sa decom i znatiželjnih prolaznika nego onih koji su namenski došli kako bi podržali još jedan prevarantski skup koji je po nalogu svojih mentora  tajkuna Dragana Đilasa i Dragana Šolaka održao ovaj, više puta dokazani lažov.

Naime, današnji skup održan je protiv gradnje objekta na zelenoj površini i za to je optužena gradska vlast, iako je reč o privatnoj parceli, te iako nikakve veze ta parcela nema sa gradskom imovinom i zelenim površinama koje su u vlasništvu grada.

Novu laž, ko zna koju u nizu, Dobrice Veselinovića razobličio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić.

Pročitajte još...  Nestorović napustio pokret „Mi, glas iz naroda“

On je detaljno objasnio da ta parcela o kojoj Dobrica  priča nema veze sa gradskom imovinom i zelenim površinama koje su u vlasništvu grada.

– Kao što je to postalo uobičajeno, opozicija koristi svaku moguću priliku da laže i uzbunjuje građane i javnost. I danas su nastavili sa istom praksom navodeći da se menja urbanistički plan kako bi se zelene površine i druge javne namene pretvarale u parcele za investitore koje bi država prodavala nakon toga. To naravno nije tačno obzirom da se radi o parcelama koje su već u privatnom vlasništvu i koje su već planirane za izgradnju a i na kojima uglavnom već postoje objekti – rekao je Stojčić.

Glavni gradski urbanista se osvrnuo i na neke prethodne slučajeve koji su potekli od Dobrice Veselinovića, a koji su takođe bili samo laž i koji su služili za uzbunjivanje građana.

Pročitajte još...  Orlić postavio argumentima na mesto Borka Stefanovića

– Imali smo takve slučaje u Novom Beogradu više puta. Sećamo se bloka 37 gde je grad Beograd zaustavio gradnju investitoru kom su njihove koalicione kolege upravo i dale ovo pravo u periodu u kom su vladale Beogradom i sistematski ga uništavale. Upravo tu će uskoro nići zelena površina i parking za sve stanare iz okruženja. Znači lažno uzbunjivanje. Dalje, u savskim blokovima 44, 45, 70 i 70a protestvovali su protiv nepostojeće gradnje kad ono na tom mestu posađena stabla i grade se parkovi.

Znači ponovo laž i obmana. Isti scenario se i danas sprovodi u bloku 63, tako da dragi građani Beograda, ne nasedajte na lažne provokacije i obmane – zaključio je Stojčić.

Laž kao glavni politički metod

Ovi protesti i ove laži nisu jedine koje su potekle od predstavnika liste Nasiljem protiv Srbije Dobrice Veselinovića.

Najsvežija je svakako ona koja se tiče njegove tvrdnje da su se desile razne malverzacije u slučaju novog naselja koje će se zvati „Marina Dorćol“.

Pročitajte još...  EVROPSKI PARLAMENT BRANI KURTIJA, A NAPADA VUČIĆA UZ POMOĆ SRPSKE OPOZICIJE Ljiljana Smajlović: Zapadni mediji pišu podsmešljivo o njima

Dobirca je krajem januara govorio da prodaja zemljišta za gradnju pomenutog naselja uključuje i zaštićenje objekte kao što je termoelektrana Snaga i svetlost.

Njega je ubrzo demantovao novinar Miša Brkić, koji piše za tajkunski list „Danas“, koji, iako je na strani liste Nasiljem protiv Srbije, očigledno nije mogao da prećuti Dobričine laži.

– Kaže Dobrica Veselinović da prodaja zemljišta „uključuje i zaštićene objekte kao što je termoelektrana Snaga i svetlost, koji je kulturno-istorijski spomenik“. Notorna neistina. Termoelektrana Snaga i svetlost ne pripada naselju Marini Dorćol, nalazi se na susednoj parceli i jedino kran elektrane prolazi preko parcele naselja – napisao je Brkić.

Mesec dana ranije, Dobrica je, nakon onih decembarskih izbora na kojem je žestoko poražen, kao i njegova lista Nasiljem protiv Srbije, pričao o fantomskim biračima.

Pročitajte još...  KURTI I VJOSA POLAŽU SVE NADE U PREDSTAVNIKE BIVŠE VLASTI U SRBIJI: Đilas i ekipa će priznati Kosovo ako dođu na vlast!

Pričao je Dobrica pre izbora na sav glas kako vlast navodno na nekim adresama u Beogradu prijavljuje „fantomske birače“ kako bi „pokupili“ što više glasova i tako pobedili u Beogradu.

Naravno, nekoliko dana nakon toga, kada su njegove laži ogoljene, Dobrica je podvio rep i priznao da, zamisite nema „fantomskih birača“.

– Prema poslednjim podacima broj birača u Beogradu, odnosu na prošle izbore je za oko 13.000 veći i taj rast se može oceniti kao prirodan trend! Neće biti fantomskih glasača jer ne može ta količina fantomskih glasača da uđe u Beograd neprimećena – priznao je Veselinović da je lagao.

Suma sumarum, današnji Dobričin protest predstavlja nastavak laganja građanja Srbije, koje je kao i izmišljena priča o fantomskim biračima, kao i gomila drugih laži, jedini metod političke borbe koja ova tajkunska klika poznaje, piše 24sedam.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Pročitajte još...  NJIHOVI ZAHTEVI SU NOTORNE GLUPOSTI Vučić o Proglasu: Sve o izbornim listama je transparentno

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare