BRAVO, VUČIĆU! Predsednik Srbije se kao lav borio za svoj narod na sednici Saveta bezbednosti UNAljbin Kurti čini zločin protiv čovečnosti na Kosovu i Metohiji tako što Srbima pokušava da stvori nemoguće uslove za život i sprovede etničko čišćenje. Lažna država Kosovo naoružava se i pravi vojsku kršenjem Rezolucije 1.244 i međunarodnog prava.

Priština je imala jednu glavnu obavezu da ispuni, a to je da formira Zajednicu srpskih opština (ZSO) i nije ni prstom mrdnula da to uradi.

Ovo su tri ključne poruke (mada su i ostale veoma važne) koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo na sednici Saveta bezbednosti UN. Tako je, zahvaljujući hrabrom govoru šefa države, koji svakako neće ostati bez posledica, što je i sam Vučić najavio, konstatujući da mnogima neće biti pravo zbog svega što je rekao, svet konačno mogao da čuje punu i pravu istinu o Kurtijevom teroru.

– Ceo svet je imao priliku da čuje jake, snažne argumente predsednika Srbije na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o tome kakva je politika etničkog čišćenja Srba na teritoriji Kosova i Metohije koju sprovodi Aljbin Kurti – izjavio je potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali.

– Čuli ste i predsednika Vučića da smo uspeli da ostvarimo jednu malu, ali važnu pobedu za građane Srbije, za našu Srbiju. Videli ste da je naš zahtev bio uvažen, što je bilo veoma važno. Bio je veliki pritisak da sednica bude zatvorena za javnost i da se ne čuje ono što je predsednik Vučić imao da kaže – rekao je Mali.

Pročitajte još...  BORELJ JE BIO ŠOKIRAN, OVO MU JE KURTI REKAO Vučić ga razobličio: Laže!

On je poručio da se neće stati u borbi za suverenu, nezavisnu i slobodarsku Srbiju i za interese Srba na teritoriji Kosova i Metohije.

– Predsednik Vučić je na sednici Saveta bezbednosti UN razobličio sve laži premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija – konstatovao je Marko Blažić iz Centra za društvenu stabilnost.

– Predsednik Vučić je argumentovano obrazložio zašto je situacija za Srbe na KiM postala nepodnošljiva, a to je stopa rasta od preko 300 odsto etnički motivisanih napada, zatim i obrazloženje za dinar, da Srbi taj novac ne prebacuju džakovima, kako je to Kurti rekao, nego da specijalizovana britanska agencija prevozi novac – istakao je Blažić.

Pročitajte još...  Vučić o sankcijama Rusiji i pritiscima Zapada

I direktor i vlasnik produkcije „Hype“ Saša Mirković oduševljen je načinom na koji se Vučić na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija borio za našu zemlju.

„Tako se zastupaju interesi Srbije! Mudrom i nedvosmislenom politikom! Istrajnim i pravilnim stavom koji se bazira na mirnom rešenju za celi Balkan. Bravo, Vučiću!“, napisao je Mirković na Instagramu.

 Moj posao je da se borim za našu Srbiju

Predsednik Vučić se juče oglasio na svom profilu na Instagramu i još jednom uputio važnu poruku svima, podelivši deo svog obraćanja novinarima nakon sednica Saveta bezbednosti UN.

„Moj posao je da se borim za svoju zemlju, za našu Srbiju, rezervnu otadžbinu nemamo. Ponosan sam na to što smo, znate, dali sve od sebe. I borićemo se za svoj narod na Kosovu i Metohiji i bićemo uz njih. Nikada Srbija svoj narod na Kosovu i Metohiji neće ostaviti i nikada se svoje zemlje neće odreći“, naveo je on.

Pročitajte još...  SANDRA BOŽIĆ PRAVO U METU Đilasa najviše boli to što više na RTS nema sekundi

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare