SAVEZNICI PROTIV SRBIJE Premijer lažne države i Đilasova opozicija traže kazne za našu zemljuSad je sve jasno! Reči koje su se u četvrtak uveče na Sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija mogle čuti u govoru Aljbina Kurtija identične su onima koje su perjanice Đilasove opozicije Pavle Grbić, Radomir Lazović i Marinika Tepić izgovorili  samo par sati ranije u Evropskom parlamentu. I Kurti i oni istim mantrama i budalaštinama napali su Srbiju zahtevajući od zemalja Evrope i sveta da je kazne!

– Zbog nedostatka hrabrosti i vizije režima, Srbija je, umesto da uskladi svoju spoljnu politiku sa EU i umesto da uvede sankcije Rusiji, odlučila da uskladi svoju politiku sa Rusijom – naveo je Pavle Grbić, dok su Kurtijeve reči bile skoro pa prepisane:

Pročitajte još...  DOBRE VESTI ZA PENZIONERE Otkrivamo šta su sve dobili i šta će sve dobiti najstariji od povećanja i beneficija

Srbija se stavila na stranu Rusije! To je jedina evropska država koja nije nametnula sankcije nakon što je Putin izvršio agresiju na Ukrajinu – rekao je čovek koji zagorčava život našem narodu u južnoj pokrajini.

Da su đilasovci i Kurti uigran tim pokazuje i to što se on u svom govoru u Njujorku pozivao na antisrpsku Rezoluciju Evropskog parlamenta na kojoj su insistirali Dragan Đilas, Marinika Tepić, Miroslav Aleksić i ostali:

– Evropski parlament je ogromnom većinom doneo Rezoluciju u kojoj poziva na istragu izbora koji su se desili u decembru i gde se kaže da se manipulisalo rezultatima, da se koristila agresivna retorika i da su se koristili ruski uticaji! – naveo je on.

Pročitajte još...  Položen kamen temeljac iza izgradnju Inovacionog distrikta u Kragujevcu

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da se nada da je sada svima jasno da prozapadna opozicija deluje u savezu sa Aljbinom Kurtijem.

– Glavno oružje Kurtija u Ujedinjenim nacijama bila je rezolucija EP, za koju je zaslužna opozicija okupljena oko Dragana Đilasa.

– Naša vajna, tužna opozicija mu je servirala to kao na tacni. Ja verujem da će Aleksandar Vučić imati odgovor na to. Makar da su rečju pomenuli u Strazburu da je Aljbin Kurti ukinuo pravo glasa Srbima na Kosovu i Metohiji, makar da su to pomenuli, mi bismo mogli da se sada uhvatimo za to. Ali ne, oni su samo dali Kurtiju materijal za izlaganje. Njih baš briga za srpski narod na Kosovu i Metohiji, njima je Kurti partner, saveznik, neko sa kim se međusobno pomažu – izjavila je Brnabićeva.

Pročitajte još...  SPREMILI MERU KAKVA NIKAD NIJE VIĐENA! Opozicija najavila najstrašniju osvetu Srbima iz RS ako dođe na vlast

Ona je dodala da naša opozicija nikada nije osudila Aljbina Kurtija, već im je uvek za sve kriv Aleksandar Vučić.

– Meni je to tužno, ali nije neočekivano. Setite se kad je Kurti došao na vlast, naša opozicija je pričala da je on intelektualac, lider, mirotvorac, čovek nove generacije. Oni njega nikada nisu kritikovali za zločine nad srpskim narodom, već su za sav Kurtijev teror optuživali Aleksandra Vučića. Dajte mi jedan primer kada su okrivili Kurtija? Nikada. Uvek je kriv Vučić. Oni su koalicija koja se drži zajedno, pomaže se međusobno i njihov zajednički cilj je rušenje Vučića i Srbije – izjavila je Brnabić.

Pročitajte još...  PREDRAG MILOVANOVIĆ JE DEŽURNI ZA PLJUVAČINU PO SRPSKOM NARODU U ŠOLAKOVIM MEDIJIMA Vređa koga stigne dok se krije iza imuniteta

 

Kurti je za Amerikance Kurton!

Lažni premijer nepostojeće države Aljbin Kurti, od sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u Njujorku poznatiji je kao Kurton!

Srbija koju je u Njujorku na SB UN predstavljao predsednik Aleksandar Vučić, potukla je do nogu lažnog premijera, a Amerikanci su zadali završni udarac.

Naime, ambasadorka SAD u UN Linda Tomas-Grinfild je govoreći na sinoćnoj sednici umesto gospodin Kurti rekla gospodin Kurton!

Albanci ga napadaju: Obrukao si nas, Vučić te pobedio!

Apsolutnu dominaciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija nad samozvanim premijerom takozvanog Kosova Aljbinom Kurtijem priznaju i u samoj Prištini. Sednicu u koju su bile uprte oči svetske javnosti prokomentarisala je i potpredsednica Demokratske partije Kosova Vljora Čitakul.

Pročitajte još...  MSP uputilo protestnu notu Hrvatskoj zbog izjava Grlić Radmana

Ona je postupke Kurtija nazvala „jadom i glupošću”.

„Shvatite, u UN je naša reč važna ako je saveznici podržavaju. Poslušajte govor američkog ambasadora. I naši saveznici. Jad i glupost da je naša vlada posao dovela do ove tačke. Što se manje u SB UN priča o nama, to bolje“, napisala je ona na Fejsbuku.

Istim povodom oglasila se i članica Predsedništva Demokratske partije Kosova Besa Kabaši-Ramaj, koja je izjavila da je Srbija koju je predstavljao Vučić superiorna u Ujedinjenim nacijama u odnosu na tzv. Kosovo.

 

PET STVARI KOJE POVEZUJU

*I za Kurtija i za đilasovce takozvano Kosovo je nezavisna država

*Zajednička im je patološka mržnja prema Vučiću

*Podržavaju antisrpsku rezoluciju Evropskog parlamenta

Pročitajte još...  POKRET "MI - GLAS IZ NARODA" PRERASTA U STRANKU: Evo ko će je voditi i kakva će biti struktura (VIDEO)

*Imaju inostrane mentore, trenutno je to Nemica Viola fon Kramon.

*Kurti i opozicija bi da ukinu suverenitet Srbije

Sastanak sa Đilasom u Skoplju!

Odmah nakon sednice u Savetu bezbednosti UN, najavljeno je da će Aljbin Kurti otputovati u Skoplje, a gle čuda na isti događaj pozvan je i Dragan Đilas.

Tamo je organizovan panel na temu „Progresivne politike – odgovor na izazove zemalja Zapadnog Balkana“, a najavljeni govornici – Đilas i Kurti.

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare