MINISTAR MALI OBJAVIO Obveznicima dat rok za e-fiskalizaciju! Nakon toga prijava za subvencije

 

– Obveznici fiskalizacije imaju rok do 30. aprila 2022. godine da pređu na novi model e-fiskalizacije, a prvi korak je prijava poslovnog prostora i poslovnih prostorija.

Do danas je ukupno 34.000 obveznika prijavilo  47.000 lokacija. Poreska uprava je podsetila obveznike na koji način se popunjava prijava (na sajtu purs.gov.rs), a video o tome se nalazi i na YouTube kanalu Ministarstva finansija.

 

 

Nakon prijave lokacija poslovnih objekata, moguće je prijaviti se za subvencije za nabavku novih uređaja, takođe preko portala Poreske uprave ePorezi.

Video o tome se takođe nalazi na YT kanalu Ministarstva finansija, kao i na sajtu budiefiskalizovan.gov.rs. Subvencije isplaćujemo jednom nedeljno, svakog ponedeljka, dakle odmah nakon što se prijavite.

Pročitajte još...  Vojislav Šešelj saopštio loše vesti za Zapad, Putin ih namagarčio - šansa za Srbiju

Do sada se za subvencije prijavilo oko 19.000 obveznika.

Od 1. novembra je takođe moguće poslati upit za bezbednosni element, koji vam je neophodan za e-fiskalizaciju.

Važno je da pošaljete upit kada znate koji fiskalni uređaj ćete koristiti. Registar odobrenih elemenata elektronskog fiskalnog uređaja se nalazi na sajtu Poreske uprave. Sve ove informacije možete naći na sajtovima budiefiskalizovan.gov.rs i purs.gov.rs. Pozivamo sve obveznike da što pre pređu na novi model i da se e-fiskalizuju! – napisao je Mali.

 

 

 

 

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x