Orlić: Štetočine iz bivšeg režima o politici ne znaju ništa! Terzić: Vučić je oslobodio Srbiju od dosovskog lopovskog ludila!

Vladimir Orlić, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke rekao je da je za bivši režim početak septembra očigledno je značio start otvorenog nadmetanja na temu:

– Govori o izborima, pokaži da si najgluplji i najnesposobniji u celoj ekipi – pokaži da si lider!“ I krenula je među njima prava – mrtva trka.

Grupno su, tek da niko ne ispadne slučajno gluplji i nesposobniji od drugih, poslali „pismo“ predsedniku Aleksandru Vučiću u kom doslovce „zahtevaju“ – da izbore raspiše do kraja godine. Što bi značilo, s obzirom na zakonske rokove, da su planirali vikend početkom marta ili krajem februara kao izborni dan. Ali, čim im je predsednik Srbije objasnio šta su to sami potpisali, udariše svi đuture u kuknjavu: „Ne, mi nismo hteli to! Mi smo samo hteli da pokažemo da smo jednako glupi i nesposobni!“ Nije da to nismo znali, ali – tu, izgleda, prava drama tek počinje.

Zdravko Ponoš, još uvek ošamućen od debakla na predsedničkim izborima, prelazi u vođstvo u disciplinama gluposti i nesposobnosti. On kaže: „Ma, Vučićeva priča o izborima služi samo za ubacivanje klipova u točkove saradnje opozicije. “Eto, ispade: Ponošu je saradnju sa Jeremićem pokvarila „Vučićeva priča o izborima“, a ne Đilasovo vrbovanje za prošle izbore? Kakvo otkriće. Kao što mu je saradnju sa istim tim Đilasom, prvi dan nakon tih izbora na kojima je završio potučen do nogu, izgleda opet pokvario – Vučić? Mora da je Vučić i podelio „zelene“ na pet frakcija u međuvremenu, naterao Zelenovića da ukrade fejsbuk Ćuti, izbacio i Aleksića iz Jeremićeve kombi stranke, a sve ostale u toj bulumenti lopova i štetočina iz bivšeg režima prosto primorao da se međusobno psuju, svađaju oko mesta za sedenje u Skupštini i famozne uloge „lidera“? U kategorijama njihove gluposti i nesposobnosti, dabome.

Radomir Lazović, opet, ne dozvoljava Ponošu da u ovoj trci odmakne, pa hitro dodaje: „Neću da licitiram datumima, ali Vučić se izbora plaši!“ Eto, sad ispade: Aleksandar Vučić ih mesecima već poziva da se izjasne oko izbora, poručuje da će dobiti izbore, samo da izađu sa nekim zajedničkim stavom – zato što se izbora „plaši“? A za sve to vreme oni viču „Nećemo izbore, nisu tema izbori, neka samo pokuša da ih raspiše pa će videti on, izaći ćemo na ulice i sprečićemo te izbore!“ – zato što se… ne plaše izbora? Čudo od pameti. Dobro, to da „neće da licitira datumima“ – to je tačno. Jer očito ne bi ni bio u stanju, sve i da želi, čim ne zna ni šta je potpisao.

Ovaj dvojac „lidera u povoju“ žustro sustiže Stefan Jovanović oštroumnim zaključkom: „Te izbore, tada, niko nije ni tražio!“ Eto – poništi čovek jednom rečenicom celo pisanije koje su potpisali onoliki genijalni stratezi: od Lutovca, preko Aleksića (bez tasta – ovog puta), sve do Marinike. Ima da nisu tražili, kad on kaže da nisu. I kad već nije tražio Jeremić, kom očigledno svi ostali nisu dozvolili ni da se potpiše više zajedno sa njima. Valjda da titulu najglupljih i najnesposobnijih ne bi morali još i sa njim da dele. Mada to ništa ne bi promenilo, ni njima, ni njemu. U tome su jednaki „lideri“ – bili i ostali.

Tek, kad je o politici i životu u Srbiji reč – pokazali su, svi zajedno, da o tome i dalje ne znaju ništa. Jer politika zaštite narodnih i državnih interesa upravo podrazumeva sve ono za šta oni nisu: i nova povećanja penzija i plata, i značajne popuste na brojne namirnice, i bolji život ljudi, baš kao i posvećenu borbu za Srbiju – jednako u Briselu, pred UN, ili na bilo kom trećem mestu. Tu i takvu politiku danas predvodi Aleksandar Vučić, neprikosnovenom voljom naroda. Ta se narodna volja na izborima uvek potvrđuje – bez greške. Pa, biće da to zapravo najviše i brine sve neznalice, lopove i štetočine iz bivšeg režima, dok se međusobno sapliću u trci za „lidera“-  u gluposti i nesposobnosti. Samo neka brinu, imaju i zašto. I srećna im ta njihova trka: Srbija se, u svakom slučaju, odavno uputila sasvim suprotnim smerom – što dalje od njih.

Pročitajte još...  U CENTRU KORUPCIONAŠKOG SKANDALA: Evo koji su se naši političari sastajali s albanskim lobistom, Menendezom! (FOTO)

Miloš Terzić je saopštenju je je objavljeno na sajtu Srpske napredne stranke rekao: 

Miloš Terzić/Foto:SNS

 

 

– Oslobodili su Srpska napredna stranka i Aleksandar Vučić Srbiju od dosovskog lopovskog ludila. U njihovo vreme narodu u Srbiji je pucao film zbog korupcije i lopovluka oličenog kroz sprovedene pljačkaške privatizacije uz pomoć kojih su predstavnici DSS-a punili svoje džepove, i to sve u trenucima kada je Srbija propadala i politički i ekonomski i vojno.

– Nemo je Jovanović posmatrao pogrom i proterivanje našeg naroda na Kosovu i Metohiji 2004. godine, kao i odvajanje Crne Gore, što je prethodilo samoproglašenju nezavisnosti lažne države, na šta su tada predstavnici marionetskog režima u Beogradu odgovorili samo jednim oštrim saopštenjem. Pritom su do 2012. godine nizali samo poraze po pitanju Kosova i Metohije, a da nisu uspeli da izdejstvuju nijedno otpriznanje za razliku od Aleksandra Vučića, čijom je zaslugom i veštim diplomatskim umećem 28 zemalja donelo odluku o povlačenju priznanja lažne države.

Pročitajte još...  Premijerka Brnabić se obratila javnosti: Verujem i nadam se da će izbori biti u decembru

– U svim tim diplomatskim i političkim porazima koje smo doživljavali učestvovao je i DSS čiju politiku danas baštini Miloš Jovanović. Nastavljajući tradiciju katastrofalne dosovske politike i danas se trude da unište državu protestujući na ulicama Beograda, rame uz rame sa hrvatskim vijećnicima i Alijinim snajperistima, ubeđeni da će ih stranci ponovo bez političke volje naroda kao i 5. oktobra dovesti na vlast.

– Sve navedeno dokazuje kukavičluk “Novog DSS-a” i Miloša Jovanovića i razobličava njihove namere i želju da u Srbiji dođe do crnogorskog scenarija na koji se često poziva njegov koalicioni partner iz antidržavnog bloka Boško Obradović, kako bi strancima omogućili ucenjivački potencijal i kako bi nam stranci ponovo formirali Vladu u lobijima hotela, a sve sa ciljem da Jovanović ponovo zasedne u fotelju, a Boško da opet otima iz Kolubare.

Pročitajte još...  Šole sa Vučićem: Razgovor o značaju deeskalacije i izbegavanja dodatnih tenzija na KiM

– Jedno je sigurno, svi zajedno su u koloni protiv Srbije i svi će se za dan ujediniti, i ovi kvazi levi i kvazi desni, a sve zarad ličnih interesa. Ukoliko bi se oni ponovo vratili na vlast, od Srbije i Kosova i Metohije ništa ne bi ostalo, a narodu bi opet skidali kožu sa leđa, kao što su i radili do 2012. godine. Što se tiče izbornih uslova, oni nisu bili nikada bolji u Srbiji i to zahvaljujući Srpskoj naprednoj stranci. Dakle, kako smo ih pobeđivali po njihovim izbornim pravilima do sada, tako ćemo pobeđivati i na prvim narednim izborima, jer građani pre svega cene odgovornu i ozbiljnu politiku koju sprovodi tim Srpske napredne stranke i Aleksandar Vučić, a koja podrazumeva očuvanje srpskih nacionalnih vrednosti na Kosovu i Metohiji i dalje ekonomsko i vojno osnaživanje srpske države.

Pročitajte još...  PORODICE IDENTIFIKOVALE UBIJENE SRBE: Poznato kada mogu preuzeti tela svojih bližnjih

Prethodno je član Predsedništva Srpske napredne stranke i šef poslaničke grupe te partije u Skupštini, Milenko Jovanov, pozvao je deo opozicije da dokažu da su u dopisu zahtevali od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da proglasi održavanje vanrednih izbora pre kraja ove godine.

Milenko Jovanov

Srpska napredna stranka

 

 

– Pozivam sve predstavnike opozicije, i Ponoša, i Zelenovića, i žute, i Jeremićeve, sve te derivate Demokratske stranke, da kažu u kom se tačno pasusu dopisa koji su poslali predsedniku Aleksandru Vučiću nalazi rečenica u kojoj traže održavanje izbora pre kraja godine.

– Ne može predsednik Republike, niti bilo ko drugi, da bude odgovoran za to što su oni nesposobni čak i za to da napišu dopis i da jasno izraze svoj zahtev i svoju volju.

Pročitajte još...  VUČIĆ: Kurti kaže neću da imam Srbe koji će da imaju vezu sa Beogradom, to vam isto govori i DPS u Crnoj Gori

– U dopisu koji su poslali jasno piše da oni traže da se izbori RASPIŠU do kraja godine. I to piše već u prvom pasusu. I sad, kad je predsednik Republike jasno rekao da će da izađe u susret tom zahtevu i da će do kraja godine raspisati izbore, oni su shvatili da, zapravo, neće ni ono što su tražili, nego da hoće nešto drugo!

– Odlično je što predsednik želi da izađe u susret njihovom zahtevu, jer će imati dovoljno vremena da razmisle šta, ustvari, hoće, a šta neće, u koliko kolona žele da idu na izbore, ko će još od koga da se odvoji i da napravi svoj poslanički klub, ko će s kim još da se posvađa ili da se pomiri, da se druži i razdruži, i sve ostalo.

Pročitajte još...  Oglasila se premijerka Brnabić - Alo.rs

– Sa druge strane, kad god izbori bili, uveren sam da će odgovor naroda biti isti – jer građani Srbije ne mogu da zaborave da su oni, svi zajedno – žuti, zeleni, ovakvi, onakvi – bili vlast, i da, osim što su radili za sebe i što su se obogatili, za narod nisu uradili ništa.

BONUS VIDEO

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!