SVETSKA TEMA Italijanski mediji s pažnjom pratili Vučićevo obraćanje (FOTO)

Italijanski mediji su preneli i analizirali govor predsednika Srbije.

“U svom govoru, predsednik Srbije je istovremeno istakao ozbiljnu i odgovornu poziciju Beograda u traženju kompromisnog rešenja kosovskog pitanja i garantovanju mira i stabilnosti u regionu Balkana. Rešenje zasnovano na dijalogu pod okriljem EU iu skladu sa principima međunarodnog prava i Povelje UN sadržanih u Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti iz 1999. Rezolucija koja garantuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije.” – piše u tekstu portala Ansa.it

Printscreen

 

“Spor oko Kosova, koje Srbija smatra pokrajinom svoje nacionalne teritorije, isprepleten je sa neuspehom Beograda da se distancira od Moskve nakon invazije na Ukrajinu. Srbija se svrstala uz države koje su glasale za rezolucije UN kojima se osuđuje ruska agresija, ali se uzdržala od usvajanja istih sankcija kao Zapad.” – ocenio je Euronews u svom tekstu.

Pročitajte još...  Istraživanja su pokazala: Ljudi sa OVOM krvnom grupom imaju NAJVEĆE šanse da postanu ALKOHOLIČARI

Printscreen

 

Obe medijske kuće istakle su da se predsednik Srbije hrabro zalagao za interese svoje zemlje i da je svetskim liderima jasno dao do znanja koji je njegov stav, kao i stav Republike Srbije prema aktuelnim svetskim pitanjima, a pre svega ratu u Ukrajini.

Pratite nas na Telegramu!

 

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via