NASTAVLJA SE KURTIJEV TEROR NAD SRBIMA NA KOSMETU Zapaljen pomoćni objekat povratniku u selo KlinaKako se navodi u saopštenju, Dončić nije bio kod kuće u trenutku kada je požar podmetnut i jutros je zatekao štetu koju je prijavio policiji.

Dodaje se da je ovaj atak na njegov dom, ali i na njegovu egzistenciju uneo nemir u porodicu Dončić ali i na ostale srpske povratnike u Klini.

– Učestalim i kontinuiranim napadima na privatne posede, podmetanjem požara, obijanjem kuća i drugim provokacijama, albanski ekstremisti vrlo jasno žele da pokažu Srbima da im neće dati mira, dok ih ne proteraju iz njihovih kuća. Srpski narod na Kosovu i Metohiji samo želi da živi u miru na svojim vekovnim ognjištima, ne dirajući nikoga, već želi samo ono što mu pripada, a upravo su mu sva ljudska prava narušena – ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, paljenje trema porodice Dončić je još jedna varnica na užarenu bezbednosnu atmosferu na prostoru KiM, a nesumnjivo dolazi kao direktna posledica retorike premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i jedine politike koju on sprovodi, politike koja je, kako se navodi, uperena protiv srpskog naroda.

– Žalosna je činjenica da međunarodna zajednica nikako da zaustavi Kurtijevu politiku nasilja prema Srbima na prostoru KiM – zaključuje se u saopštenju.

Kancelarija za KiM će pomoći porodici Dončić da nadoknadi štetu koju je pretrpela i pružiće svu podršku, kako bi ovi ljudi odoleli svim pritiscima.

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.:

Pročitajte još...  "TAJ FILM NEĆE GLEDATI" Petković: Pre će biti da je NATO Ponošu Kurti u srcu

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare