Petković: Kurti pokazao da ne želi ni razgvor ni dogovor

Petković je izrazio zbog situacije na terenu, jer, kako je ukazao, svakodnevne, brutalne pretnje Aljbina Kurtija srpskom narodu i Srpskoj listi nagoveštavaju da on neće stati sa napadima.

“Da Priština ništa ne preduzima u pravcu deeskalacije, vidljivo je pre svega na terenu, gde svakodnevno dolazi do novih ekcesa i zaoštravanja, ali je to bilo jasno i u Briselu, gde je Kurti pokazao da ne želi ni razgovor, ni dogovor”, istakao je Petković, koji je turskog ambasadora detaljno upoznao sa tokom dijaloga Beograda i Prištine, sa posebnim osvrtom na razgovore održane 14. septembra u Briselu, saopštili su iz Kancelarije za KiM.

Beograd je, kako je naglasio Petković, i ovog puta insistirao na doslednom poštovanju do sada postignutih dogovora u dijalogu sa Prištinom uz posredovanje EU, pre svega na uspostavljanju Zajednice srpskih opština, što je prištinska delegacija odbila, stavivši svima do znanja da ih ne interesuju pregovori, dijalog i kompromis.

Petković je upozorio da provokacije i napadi na srpski narod nisu u funkciji regionalne stabilnosti.

On je jasno istakao posvećenost državnog vrha Srbije kompromisnom sveobuhvatnom rešavanju kosovskog pitanja, isključivo mirnim putem.

Beograd je suštinski zainteresovan za očuvanje mira i stabilnosti u pokrajini i na Zapadnom Balkanu i zato je važno odlučnim političkim i diplomatskim sredstvima sprečiti destabilizaciju regiona i nove konfrontacije”, rekao je Petković.

BONUS VIDEO

Pročitajte još...  POSLEDNJI OPROŠTAJ OD STEFANA NEDELJKOVIĆA KOJI JE UBIJEN U BANJSKOJ! Veliki špalir u Kraljevu u čast nastradalog Srbina (VIDEO)

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!