Srpska lista: Srpski narod razumeo Kurtijeve pretnje, Kfor i Euleks da budu na oprezu– Ovo nije priča, već činjenica koju dokazuju aktivnosti njegovog režima, parapolicijskih jedinica i lažnih gradonačelnika koje se sprovode protiv Srba na Kosovu i Metohiji, a posebno na severu u poslednjih nekoliko meseci – poručili su iz Srpske liste.

Naglašavaju da se Srbi na KiM pod velikim pritiskom i da je odluka Srpske liste i svih građana da napuste prištinske institucije na severu KiM doneta apsolutno samostalno.

– Srbi su napustili institucije i nisu želeli da učestvuju na lažnim izborima jer nisu mogli da trpe da neko upucava nedužne građane, da parapolicijske specijalne jedinice prebijaju i maltretiraju srpski narod, otimaju srpsku zemlju i prave ilegalne baze militarizujući sever Kosova i Metohije, zato što je uz brutalnu silu hapsio nedužne Srbe, a neke i dan danas drži u pritvoru bez ijednog dokaza o krivici, zato što su Srbima ukunili pravo glasa i zabranile održavanje srpskih izbora i referenduma, zato što su onemogućile lečenja i vakcinaciju srpskog naroda, oduzimali lekove i sanitetski materijal te pretili hapšenjem lekarima i zdravstvenim radnicima, zato što su svojom retorikom podsticali etnički motivisane napade na Srbe, njihovu imovinu i Srpsku pravoslavnu crkvu, zato što se nijedan napad na Srbe nije rešio, a napadači dobili zasluženu kaznu, zato što se ne poštuje odluka o vraćanju zemlje manastiru Visoki Dečani, zato što se do danas ne poštuju potpisani sporazumi iz Brisela, posebno po pitanju formiranja Zajednice srpskih opština, ali i poštovanja sporazuma o pravosuđu, policiji, katastru, diplomama.. – navedeno je u saooštenju.

Međunarodna zajednica postaje svesna obima neistina koje Kurti svakodnevno iznosi.

– Govori o demokratiji i vladavini prava a sprovodi autokratiju i gazi sve pravne akte. Pa i danas umesto da deeskalira situaciju, on nastavlja preko svojih poslušnika da podiže tenzije i ugrožava krhki mir kako bi prikrio fijasko svoje politike među svojim glasačima, a preko leđa srpskog naroda. Poručujemo Kurtiju da je srpski narod razumeo njegove pretnje upućene iz Brisela, i da smo svesni da je samo pokazao svoje pravo lice, ali zato pozivamo Kfor i Euleks da budu na oprezu i preduzmu preventivne mere kako se ove pretnje ne bi obistinile i ne bi dozvolilo da Kurti stvori još jedan sukob na tlu Evrope – zaključuju iz Srpske liste.

Kosovo Online

BONUS VIDEO

Pročitajte još...  Ruski ambasador: Prištinske vlasti veličaju nacističke kolaboracioniste

 

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare