Petković: Beograd zna s kim ima posla, ali nikada nećemo odustati od formiranja ZSO„Pročitao je Vučić Kurtija kao otvorenu knjigu i njegova poruka sinoć da ne očekuje da će Priština formirati ZSO jasan je pokazatelj da Beograd zna s kim ima posla, ali i da nikada nećemo odustati od formiranja ZSO onako kako je to dogovoreno sporazumom u Briselu pre 10 godina“, saopštio je Petković.

Petković navodi i da ta poslednja Kurtijeva izjava pokazuje nedemokratsko, autokratsko i antisrpsko lice vlasti u Prištini.

Prema njegovim rečima, ne bi Kurti ovakve poruke mogao da šalje da ne vidi ohrabrenje od pojedinih zapadnih država. „Može EU Prištinu da nagrađuje viznom liberalizacijom koliko im volja, ali jedno je sigurno, Srbija pod predsednikom Vučićem, nikada neće priznati tzv. nezavisnost „Kosova“ i nikada se neće saglasiti članstvom tzv. Kosova u UN“, istakao je direktor Kancelarije za KiM.

Zato, kako je rekao Petković, može Kurti da govori šta hoće, ali to ne umanjuje pravnu obavezu Prištine da postignute sporazume poštuje i ispuni, pre svega obavezu formiranja ZSO.

Pročitajte još...  Petković: Naša sveta dužnost da nikad ne zaboravimo heroje sa Košara

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare