Otvorena knjiga žalosti povodom smrti Olivera Antića



Selaković je napisao da je ambasador Antić bio istaknuti patriota i rodoljub, bez suzdržavanja i kalkulisanja, uvek i na svakom mestu spreman da brani narodne i državne interese.

Antić je, prema rečima Selakovića, kao profesor građanskog prava bio pragmatičan i racionalan, sa ozbiljnim osećajem za primenjivost i umeo je vanredno dobro i da piše i da govori i da misli.

„Oliver je dao poseban doprinos unapređenju naših odnosa sa Portugalijom, a prijateljstvima koja je stvarao veoma zapaženo je u tamošnjoj javnosti jačao ugled naše zemlje i uklanjao stereotipe smišljeno i zlonamerno širene tokom smutnih i teških 90-ih godina prošlog veka“, naveo je Selaković, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Poštovaoci ambasadora Antića moći će da se u knjigu žalosti upišu sutra, 22. februara, od 10 do 14 sati u zgradi Ministarstva spoljnih poslova (svečani ulaz na uglu sa Nemanjinom ulicom), a biće otvorena i elektronska knjiga žalosti na adresi protokol@mfa.rs.

Ambasador Oliver Antić biće sahranjen u Lisabonu u petak 25. februara, dodaje se u saopštenju.

Pročitajte još...  NESTAO SRBIN, SVI TRAŽE OVOG ČOVEKA! Sonja digla celu državu na noge - a sve to zbog PORODIČNOG ZEMLJIŠTA!

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare