ČEKA SE ODLUKA ZA NASTAVU Krizni štab zaseda danas sa Ministarstvom prosvete



Govoreći o školama i o tome kako će se nastava odvijati u drugom poligodištu, premijerka Srbije Ana Brnabić je za TV Prva rekla da Ministarstvo prosvete zaseda danas sa Kriznim štabom za škole i ističe da bi posle tog sastanka trebalo da se da preporuka.

Kako je navela, očekuje se da najmlađi razredi (1-4) idu normalno, a da će biti organizovana kombinovana nastava u srednjim školama. Međutim, ona je istakla da se čeka preporuka, te će onda naknadno biti donesenda odluka.

Za učenike osnovnih i srednjih škola u centralnoj Srbiji drugo polugodište počinje 24. januara. U Vojvodini su se u školske klupe deca vratila u ponedeljak.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić rekao je ranije da će učenici osnovnih škola u Vojvodini neposredno pohađati nastavu na početku drugog polugodišta, dok srednjoškolci primenjuju kombinovani model – jedan dan nastava u školi, drugi onlajn.

Pročitajte još...  UZNEMIRAVAJUĆI PODACI IZ BATUTA Svaki drugi trinaestogodišnjak u Srbiji pije alkohol

– U sredu će se znati tačan model nastave za drugo polguodište. Epidemijska situacija se proverava i o modelu nastave odlučuje na nedeljnom nivou – podseća Ružić.

Prema njegovim rečima, nema razloga za odlaganje početka drugog polugodišta u centralnoj Srbiji budući da je do 11. januara udeo dece školskog uzrasta u ukupnom broju zaraženih bio tri odsto.

– Od početka pandemije uspeli smo da prilagodimo nastavu do nivoa održivosti. Ukoliko bi došlo do spajanja gripa i korona virusa i sličnih kompilakcija, model nastave bi se tome prilagođavao, ali sigurno neće biti odlaganja – objašnjava Ružić.

BONUS VIDEO:

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare