EVO KAKO JE SVE POČELO Ponovo zasijala najlepše okićena kuća u Beogradu (FOTO)Godina koja je za nama nije bila jedna od onih blistavih i sjajnih. Naprotiv, bila je teška, nekada nepodnošljiva dok smo na sve moguće načine pokušavali da se sačuvamo od koronavirusa, pridržavajući se svih epidemioloških mera kako bismo u tome uspeli.

Ali, naučila nas je da budemo jaki, snažni, da budemo borci, da ne odustajemo, da poštujemo sitnice i budemo zahvalni na njima i da zasijamo i u najtamnijoj noći.

Tu sijanju nije kraj. Već svima dobro poznata kuća Vuka Tomića, koja se krije u Gostivarskoj ulici, i ove godine je zasijala u punom sjaju i time podsetila sve na neke sjajnije dane koji su pred nama.

 

Pročitajte još...  Pošta Srbije obeležila 184 godine rada

 

Naime, okupljanje Beograđana u Gostivarskoj ulici atrakcija je godinama unazad. Stanovnici prestonice sastaju se ispred njegove kuće, kako bi se družili dok svi zajedno čekaju da se lampice konačno upale i kuća zasija. Vuk je i ove godine, po tradiciji, okitio svoj dom, koji je ponovo oduševio i ostavio bez daha sve okupljene Beograđane.

Tim povodom za portal Objektiv govorio je Vuk Tomić, domaćin najlepše okićene kuće u Beogradu.

– Ovo je moja sezona i vreme kada moj rad dobija najveću pozornicu i maksimalan potencijal za plasman mojih ideja i kreacija – rekao je Vuk, dodavši da cela godina vodi ka novogodišnjoj sezoni.

Pročitajte još...  Milana zvali na svadbu, a zbog zahteva mladenaca mu se smučilo

Vuk je za otkrio kako je sve počelo.

– Moj posao sa dekoracijama je počeo potpuno neplanirano i naivno, iz želje da ukrasim porodičnu kuću. Ali, to mi se toliko dopalo da sam non-stop istraživao nove načine da se izrazim kroz novogodišnju rasvetu i dekoracije, kako eksterijera tako i enterijera – rekao je on.

Tomić je naveo da je u početku sve radio sam, ali da su se vremenom stvari promenile, te je dobio pojačanje.

– U početku sam sve radio sam, dosta dugo je bilo tako, a sada moj tim broji od 5 do 20 ljudi za jednu montažu dekoracije – naglasio je Vuk i opisao gde sve radi sada kada je njegova strast prerasla u biznis:

Pročitajte još...  Očajni srpski domaćin poslao poruku lopovima koji kradu drva iz njegove šume

– U novogodišnjoj sezoni radimo najlepše instalacije u hotelima, poslovnim prostorima, privatnim kućama i dvorištima, ukrašavamo kafiće, restorane, setove za novogodišnja snimanja.

Kada sve to prođe, malo odmaramo i onda se spremamo za proleće i leto, kada se naš rad razvija dalje i prenosi na venčanja, korporativne događaje, privatne zabave i bilo koju priliku koju treba osvetleti, utopliti i dati joj zaštitni znak kreiranjem jedinstvenog ambijenta – naglasio je Vuk.

 

 

Vuk je istakao za Objektiv da je na ovaj način Nova godina za njega prerasla iz sezonske zanimacije u posao snova.

Njegova kuća u Gostivarskoj važi za jednu od atrakcija u Beogradu, ispred koje se stanovnici svake godine okupe i druže, dok iščekuju paljenje lampica njegovog doma.

Pročitajte još...  pljuskovi i grmljavina najava vremenske prognoze

Vuk ovim gestom svake godine u ovo doba unese prazničnu radost u ovaj deo grada i probudi maštu najlmađih, dok uspe da izmami osmehe i oduševljenje starijih sugrađana. Sada nam samo preostaje da uživamo u njegovoj ovogodišnjoj dekoraciji doma, koja sve Beograđane, sigurni smo, ostavlja bez teksta. Lampice su konačno zasijale, a mi brojimo sitno do nove 2022. godine!

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare