Najviše rođenih beba u GAK-u od kada ustanova postoji!

 

Profesor Željko Miković, direktor Klinike Narodni front rekao je da je u toj ustanovi ove godine rođeno 8.414 beba, a da se do kraja ove godine na isteku očekuje još nekoliko beba.

Gostujući u Jutarnjem dnevniku “RTS”-a on je kazao da je u Frontu obavljeno tokom ove godine 8.046 porođaja. Prema njegovim rečima, rođeno je 4.335 dečaka i 4.069 devojčica.

– Voleo bih da kažem da je broj rođenih beba ove godine opšti trend porasta rađanja, ali nažalost on je posledica toga što su neka manja porodilišta bila u kovid sistemu. Narodni front kao najveća klinika u zemlji uspešno je iznela taj zadatak – istakao je Miković.

Pročitajte još...  KAKVO VOĆE I POVRĆE JEDEMO? Stručnjaci jasni - Nema opasnosti, ni razloga za strah

Kada je reč o kovid pozitivnim trudnicama, Miković je rekao da danas imaju samo jednu pozitivnu trudnicu.

– Imali smo u piku talasa korone i do 10 kovid pozitivnih trudnica, sve su otišle kući sa bebama koje su bile negativne – kaže direktor GAK Narodni front.

Napomenuo je da je tokom ove godine dupliran broj vantelesnih oplodnji i da je obavljeno ukupno 600, a rodilo se čak 9 beba iz zamrznutih embriona.

– Sve zavisi od ljudi, od lekara, njihove stručnosti i njihovog entuzijazma – naglasio je Miković dodajući da što se tiče povećanja nataliteta u zemlji da su na istom zadatku sa Vladom Srbije.

Pročitajte još...  "VODENA BOMBA" Ljudi u neverici gledaju u nebo iznad kopanika (VIDEO)

– Naše je da omogućimo kvalitetniji rad naše ustanove i obezbedimo bolje uslove, a to se može dogoditi uz novu zgradu. Počeli smo pripreme na projektu – rekao je Miković.

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!