Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević svečanosti povodom promocije i prijema u radni odnos policajaca pripravnikaNajboljima su tom prilikom uručene nagrade, a polaznici su u velikoj hali SPENS-a prisutnima demonstrirali veštine i sposobnosti koje su stekli u Centru za osnovnu policijsku obuku.

– Odabrali ste odgovoran, zahtevan i težak poziv, ali iznad svega častan. Vaš posao biće da vodite računa o svima nama, da čuvate Srbiju i njene građane na svakom delu njene teritorije. Gledajući u vas, polaznike četiri nove klase policajaca Srbije, gledam u našu sigurniju i bezbedniju budućnost. Verujemo da ćete o nama brinuti na najbolji mogući način i da ćete se beskompromisno boriti protiv kriminalaca, da ćete delovati preventivno, pomoći svima kojima je potrebno i čuvati teritorijalni integritet i suverenitet naše otadžbine. Ovu godinu ispraćamo, možda na najlepši način, sa budućnošću i novom snagom Srbije, sa novim policajcima Srbije. Neka živi Srbija, naša otadžbina, suverena, slobodna i nikada pokorena – rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Pročitajte još...  GORI ASFALT, TEMPERATURA U CRVENOM Oluja tutnji ka Srbiji, čeka nas drastična promena nakon tropskog dana

Izaslanik predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin čestitao je uspešan završetak školovanja mladim policajcima i poručio im da moraju biti hrabri i sigurni.

– Daćemo vam opremu, oružje i silu zakona, ali za poštovanje ćete morati sami da se izborite. Nikoga značka nije učinila velikim, ali veliki ljudi jesu značku učinili vrednom i sjajnom. Daćemo vam sve, ali obraz morate sami da sačuvate. Čuvajte se, čuvajte druge i ovu zemlju, budite uzori vredni divljenja – rekao je Aleksandar Vulin.

Predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović je u ime Pokrajinske vlade čestitao svim nagrađenim policajcima i svima koji su uspešno završili obuku.

Pročitajte još...  nestao milan djordjević na obroncima Suve planine

– Čestitam vam stupanje na odgovorne dužnosti koje vas očekuju i želim da vršeći te dužnosti nikada ne ustuknute pred onima koji krše zakon i koji ugrožavaju bezbednost naših građana i zemlje. Čuvajte dostojanstvo uniforme i ugled profesije kojom ćete se baviti, i čuvajte našu Srbiju – poručio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

U ime nagrađenih polaznika i polaznica Centra za osnovnu policijsku obuku, obratio se Nikola Stojanac i rekao da je čast služiti zemlji i narodu. On je zahvalio trenerima i starešinama na tome što su ih vaspitavali i učili znanjima i veštinama koje svaki policijski službenik treba da poseduje.

– Obuku u Sremskoj Kamenici pamtićemo po tome što smo uspeli da se izborimo sa svim izazovima, a prvenstveno zahvaljujući poučnim i dobronamernim porukama naših starešina, od kojih je možda najznačajnija, da se uvek držimo zajedno kao porodica i poštujemo jedni druge – rekao je Nikola Stojanac koji je obuku završio sa najvišim prosekom.

Pročitajte još...  nestao milan djordjević prvi trag u istrazi

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare