Nema rušenja kafane “Manjež” – Alo.rs

– Svakako će doći do rekonstrukcije sadašnjeg urbanog tkiva, pre svega prema ulici Kralja Milana i trgu Slavija, a to najviše mislim na nove frontove koje bi trebali da dobiju savremen izgled, koji će biti pečat ovog doba. Većina konkursnih rešenja je uglavnom to i predvidela – objasnio je profesor Rašković.

Budući izgled ovog dela grada pažnju javnosti je privukao naročito posle javnog međunarodnog arhitektonskog konkursa, a koji je za predmet imao blok Između Slavije i parka Manjež.

Kafana “Manjež” neće biti srušena

– Ono što je bitno da pojasnim, nijedno rešenje nije predvidelo rušenje kafane Manjež, niti ce Manjež biti rušen. I tu nema nikakve dileme! Vidim da se u javnosti barata pogrešnom informacijom i još jednom, nedvosmisleno: “Manjež” ostaje – istakao je profesor Ivan Rašković, koji je i predsednik je društva arhitekata Beograda, a predsedavao je i žirijem konkursa.

Pročitajte još...  Zobilazite ove delove grada, očekuju se još veće gužve

Profesor Rašković, upućen je u sva dešavanja oko ovog bloka, jer je predsedavao žirijem konkursa zajedno sa čuvenim britanskim arhitektom i profesoron na Harvardu Simonom Fromvilerom. Član žirija je bio i Krešimir Rogina iz Hrvatske, jedan od najpoznatijih arhitekata u regionu. Ovaj međunarodni konkurs je uspešno završen i doneo je nekoliko zanimljivih rešenja.

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!