MUP SE HITNO OGLASIO: “Moramo da reagujemo na navode Nine Stojaković koja je u medijima još jednom iznela lažne tvrdnje”

Policija u cilju zaštite žrtava ne može i neće da izveštava javnost o pojedinostima slučaja nasilja.

Međutim, zbog žrtava nasilja, koje treba osnažiti da se obrate nadležnim organima od kojih će dobiti zaštitu i podršku, prinuđeni smo, da onima koji svojim istupima u javnosti manipulišu i iznose neistine, koji neće da razumeju, ponovo objasnimo, i objašnjavaćemo koliko god puta bude potrebno.

Ističemo i ponavljamo da je, i pored toga što L.C. nije podnela prijavu protiv bivšeg partnera i odbila da da službenu belešku o obaveštenju primljenom od građana, policija sačinila izveštaj, u sklopu koga je dostavljena i službena beleška sertifikovanog policijskog službenika, Prvom osnovnom javnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Pročitajte još...  Oglasila se Agencija za energetiku, evo kakve cene gasa nas očekuju

Činjenica je da je 24. decembra L.C. policijskom službeniku sertifikovanom za postupanje po Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici rekla da je došla u policiju da se informiše i upozna sa pravnim procedurama kako da prijavi nasilje koje je, kako je rekla, trpela od strane bivšeg emotivnog partnera tokom veze koja je okončana u oktobru, a koje nijednom nije prijavila, što je proverom kroz evidencije i ustanovljeno.

Policijski službenik sačinio je službenu belešku, što se uvidom u dokumenta koja su dostavljena tužilaštvu može i proveriti. Takođe, policija je obavila i procedure vezane za utvrđivanje identiteta L.C.

Policijski službenik je razgovor sa L. C. obavio u skladu sa svim zakonskim procedurama, upoznao je sa njenim pravima i uputio na način na koji može da prikupi dokumentaciju i podnese prijavu protiv nasilnika.

Pročitajte još...  Nevreme izazvalo haos u Nišu, kiša napravila mini jezera

Posavetovana je i da policiji u svakom trenutku može da dostavi lekarsku dokumentaciju na koju se pozivala, a koju tokom razgovara sa policijskim službenikom nije imala kod sebe, kao i da se u slučaju da je bivši partner kontaktira ili uznemirava na bilo koji način, odmah obrati policiji.

Ističemo da žrtve nasilja uživaju punu podršku policije koja je tu da im pomogne i apelujemo na žrtve da nasilje uvek prijave, a od njihovih najbližih srodnika i

svih koji su upućeni u njihove probleme, očekujemo da pruže podršku prvenstveno žrtvi, a zatim i policiji, kako bi nasilnik bio priveden pravdi.

Ministarstvo unutrašnjih poslova vodi rat samo sa kriminalnim grupama i kriminalcima koji ugrožavaju bezbednost građana, nikako protiv žrtava koje ćemo uvek podržati i štititi.

Pročitajte još...  RHMZ se oglasio u 19:50 časova

Zato još jednom molimo medije i političke partije da slučajeve porodičnog nasilja o kojima policija neće i ne može detaljno da izveštava javnost, ne koriste za političke obračune i napade na MUP.

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!