VELIKI PLANOVI ZA JUBILARNU GODINU POSLOVANJA Novosadski sajam u 2022. širom otvara vrata starim i novim manifestacijama (FOTO)

– U 2020. godini je poslovanje Sajma pretrpelo velike gubitke ,istakao je Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajma na završnoj konferenciji za novinare i pojasnio da je, u skladu sa Odlukom Vlade Srbije i Naredbom Gradskog štaba za vanredne situacije, Novosadski sajam predao sve raspoložive prostorne kapacitete kao i deo opreme za potrebe organizacije privremene Kovid bolnice u dva navrata – u periodu od kraja marta do juna i zatim početkom decembra 2020. do januara 2021. godine.

Na Novosadskom sajmu u 2020. su održana četiri sajma u tradicionalnom formatu – Dani energetike i investicija, Sajam knjiga, Sajam obrazovanja i Izložba umetnosti ART EXPO, a organizacija događaja u vreme pandemije usmerila je dešavanja u virtuelni prostor. Za te potrebe je kreirana veb-platforma ExpoOnline.rs. koja je potvrdila poziciju Novosadskog sajma kao lidera i inovatora u sajamskoj industriji u ovom delu Evrope. Na njoj je od 14. do 23. decembra 2020. održan i Međunarodni poljoprivredni sajam, prvi u onlajn izdanju.

Pročitajte još...  KAO DROGA Beograđanka Jelena Vasić (49) odvikava se od kapi za nos od proletos, jedva se pridržava saveta lekara: Nisam mogla da dišem bez spreja!

Nemogućnost organizacije sajmova i događaja, je ograničila sticanje prihoda u toku godine skoro isključivo na izdavanje poslovnog prostora u zakup, uz određene ustupke zakupcima.

U godini na izmaku Poljoprivredni sajam, uz koji su istovremeno organizovani Sajam lova i ribolova i Sajam ekologije, je bio među prvim događajima te veličine u Evropi uz odgovarajuće mere zaštite. Posetioci su ulazili uz Digitalni zeleni sertifikat, negativan PCR ili brzi antigenski test. Za one koji nisu posedovali potrebne dokumente Novosadski sajam je, u saradnji sa Gradom Novim Sadom, obezbedio brze antigenske testove, uračunate u cenu karte . Realizacija ovog Sajma je „patentirala“ svojevrstan protokol za

organizaciju takvih događaja, na zadovoljstvo organizatora, izlagača i posetilaca, a Sajmu omogućila „preživljavanje“ do normalizacije bezbednosnih i privrednih tokova.

Pročitajte još...  OBJAVLJENA VREMENSKA PROGNOZA ZA OKTOBAR Zna se da li ćemo imati miholjsko leto

Tokom jeseni održani su i Sajam sporta i Dane energetike i investicija, obezbeđujući sigurno okruženje kako za izlagače, tako i za posetioce, učesnike priredbi i zaposlene, a tokom godine na sajmu i Kongresnom centru “Master”, održan je i niz događaja u kojima je Novosadski sajam učestvovao kao partner ili podrška.

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!