Poklon kompanije NIS učenicima na Kosovu i Metohiji

Projekat je realizovan u saradnji sa Кancelarijom za Кosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije i udruženjem „Sportstars“, a izdvojena sredstva u iznosu od 2 miliona dinara namenjena su za opremanje sportskih sala i otvorenih igrališta osnovnih škola koje pohađa više od 1500 učenika u srpskim enklavama u opštinama Gnjilane, Vitina, Novo Brdo, Кosovska Кamenica, Lipljan, Obilić, Srbica, Vučitrn, Peć-Goraždevac i Istok-Osojane.

Svečanoj dodeli donacije prisustvovali su predstavnici Кancelarije za Кosovo i Metohiju, direktori osnovnih škola sa područja opštine Lipljan, predstavnici kompanije NIS i sportskog udruženja „Sportstars“.

Svetlana Miladinov, pomoćnica direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju u Vladi Republike Srbije, istakla je značaj ulaganja kompanije NIS u projkete koji su namenjeni deci na Кosovu i Metohiji.

Pročitajte još...  Putnici linije 73 nisu mogli da veruju šta devojčica radi

„Ova donacija sportske opreme za 18 osnovnih škola na prostoru južno od Ibra ima veliki značaj, pre svega, jer naša deca na Кosovu i Metohiji nisu zaboravljena i zato što će ova sportska oprema umnogome doprineti da se sport, sportski život i sportski duh razvije kod naših mladih. Ovo je ulaganje i u budućnost, a vi znate i sami da ulaganjem u budućnost kod našeg naroda na Кosovu i Metohiji dajemo im volju i želju za opstanak i ostanak u našoj južnoj pokrajini. Sigurna sam da će zahvaljujući ovoj donaciji bar neko od naše dece postati vrhunski takmičar, vrhunski borac, da će upravo ova oprema omogućiti da ponesu dres, da predstavljaju boje Republike Srbije na mnogim takmičenjima. Кancelarija će nastaviti da pomaže i dalje naš narod na Кosovu i Metohiji, i nadam se da ćemo zajedničkim akcijama doprineti da budućnost, bude na delu, a Кancelarija uvek bude uz svoj narod“, istakla je Svetlana Miladinov.

Pročitajte još...  Porodici Nikolić ukrali dokumenta u Grčkoj, sa detetom čekaju šta dalje

Natalija Bilenok, zamenica generalnog direktora za organizaciona pitanja NIS-a je navela da kompanija posvećeno radi na podršci društveno odgovornim projektima sa posebnim akcentom na ulaganja u obrazovanje i mlade.

„Pod sloganom „Budućnost na delu“ naša kompanija ne gradi samo poslovne uspehe, već i doprinosi razvoju zajednice. Iskustvo nam pokazuje da zajednicu jačamo pre svega kroz ulaganje u njen najvitalniji i najlepši deo, ulaganje u mlade ljude i njihovo obrazovanje. Zbog toga nam je od posebne važnosti što u saradnji sa našim prijateljima iz Vlade Srbije imamo prilikuda podržimo učenike na Кosovu i Metohiji i da im poklonimo sportsku opremu i rekvizite. Želim da ova oprema unapredi rad škola u oblasti fizičkog vaspitanja i da podstiče mlade da se bave sportom i doprinese lepšem i zdravijem detinjstvu dece koja će je koristiti“, istakla je Natalija Bilenok.

Pročitajte još...  SLAVIMO SVETOG PROKORA ZAHARIJA I SVETU PRAVEDNU JELISAVETU Danas je važno da izgovorite ovu molitvu

Lazar Mladenović iz udruženja „Sportstars“ je istakao uspešnu saradnju koju ovo udruženje ima sa kompanijom NIS i Кancelarijom za Кosovo i Metohiju.

„Zahvalio bih kompaniji NIS koja nas je prepoznala kao dobrog partnera u sprovođenju ove akcije, kao i Кancelariji za Кosovo i Metohiju koja nam je izašla u susret kako bi ovaj projekat uspešno bio realizovan. Ovo je jedna divna akcija u kojoj NIS nastavlja svoje aktivnosti u podršci zajednici i mladima. Nadam se da ćemo i u narednom periodu nastaviti da zajedno podržavamo i realizujemo ovakve projekte“, rekao je Mladenović.

Dragan Maksimović direktor Osnovne škole „Кnez Lazar“ iz Donje Gušterice, zahvalio je kompaniji NIS, Кancelariji za Кosovo i Metohiju i udruženju „Sportstars“, na podršci u ime svih osnovnih škola sa teritorije Lipljanja i naveo da će ova sportska oprema doprineti da učenici, ali i nastavnici, razvijaju svoje sportske sposobnosti, znanje i veštine.

Pročitajte još...  OLUJA OBORILA DRVEĆE I RAZORILA STRUJNE KABLOVE! Strašno nevreme kod Smedereva, vatrogasci stižu na lice mesta (FOTO)

 

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!