Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se sa predsednikom Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine„Subotica je jedina lokalna samouprava u Republici Srbiji koja ima dva koordinatora za romska pitanja. Na današnjem sastanku složili smo se u oceni da su direktni razgovori sa predstavnicima Nacionalnog saveta Roma izuzetno važni, jer se Nacionalni savet Roma na nacionalnom nivou zalaže za ostvarivanje ljudskih i manjinskih prava Roma. Bilo je i određenih sugestija i predloga, a dogovorili smo se da se pripremi jedan protokol o saradnji između Grada Subotice i Nacionalnog saveta Roma“, istakao je gradonačelnik Bakić.

Podsetio je kako je Grad Subotica podržao realizaciju projekta „ROMAKTED“ u okviru koga su uređena naselja Halas i Haladaš u Mesnoj zajednici „Čantavir“, da je na taj način podignut kvalitet života građana koji žive na tom prostoru i da je, istovremeno, urađeno mnogo i za životnu sredinu naselja Čantavir.

Pročitajte još...  MASOVNO SE OTKAZUJU ARANŽMANI ZA DESTINACIJU GDE SRBI RADO ODLAZE: Važila za najisplativiju državu za odmor, evo šta se dešava

„Tu je i prekogranični projekat ’Antidiskriminacija i interkulturalizam’, putem koga smo podizali svest školske dece o važnosti tolerancije i međusobnog razumevanja. Ponosno se, u aprilu, vijorila i romska zastava na našoj Gradskoj kući za Međunarodni dan Roma. Subotica će ostati posvećena jačanju saradnje sa romskom zajednicom. Unapređenju položaja romske nacionalne zajednice neće doprineti diskriminacija, netolerancija i predrasude, već samo razumevanje i zajednički trud”, naglasio je gradonačelnik Bakić.

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare