Drugar za ideje – Alo.rs

Odlučili su da urade upravo to – da naprave digitalni alat koji će im pomoći da svoje zamisli konceptualizuju u realan biznis model za klijente i investitore. Tako je nastao preduzetnički projekat Idea Buddy.

– Aplikacija je zamišljena tako da korisniku pomogne od starta, od ideje, pa sve do otvaranja preduzeća. Sve prepreke ili pitanja koje smo imali kao novopečeni preduzetnici gledali smo da uključimo u Idea Buddy i tako pomognemo svima koji kreću tim putem – dodaje Iva.

Idea Buddy je koristan svakom ko nije imao nikakva iskustva u poznavanju tržišnih prilika i ekonomiji. Ivin cilj bio je da celu stvar učini zanimljivom, da korisnik do rešenja dođe na zabavan i edukativan način.

Pročitajte još...  Ova dva mesta je već stukao grad, samo se zacrnelo i grunulo

– Platforma je interaktivna, da ljudi ne bi izgubili preduzetnički žar i energiju – kaže ova preduzetnica. Preduzetništvo vidi kao jedan rizičan put koji nikad nije dosadan, ali najpre kao put učenja. Dosta toga se dešava u hodu, ali je mnogo lep osećaj kad shvatiš da je sve moguće, da si savladao zadatke koji su se pojavili. Tipa, uspeo si da izmontiraš kratak video za ponudu investitoru – opisuje Iva.

Podrška ženama prioritet

Razvoj ženskog inovacionog preduzetništva i podrška preduzetnicama jedan je od prioriteta Vlade Republike Srbije. Žene su pokretačka snaga mnogih kompanija, i u periodima krize i u periodima rasta, ali i oslonac svake porodice i društva u celini. Upravo iz tog razloga nastavićemo s podrškom svim inicijativama koje su usmerene ka većem uključivanju žena u inovaciono preduzetništvo.“

Pročitajte još...  OBLACI STIŽU IZ PRAVCA ŠAPCA Hitno upozorenje RHMZ-a za Beograd

Dr Nenad Popović, ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije

 

 

Proces učenja za vreme preduzetničkog angažmana je to što nam daje samopouzdanje i osećaj da ćemo izgurati. Pored toga, Iva i njen suprug su za svoju ideju dobili pomoć od Fonda za inovacionu delatnost.

– Kada razvijate aplikaciju, dosta ulaganja ima i pre nego što sam biznis počne. Takođe, prihode ulažemo u dalji razvoj – tvrdi Iva.

Na kraju dana, zadovoljni korisnici su ono što je ohrabruje. Idea Buddy je nedavno predstavljen na Gitex sajmu u Dubaiju, gde je bio prisutan veliki broj investitora.

Pročitajte još...  Evo kakvo će vreme biti do kraja septembra

-Verujem da će nam potencijalna investicija omogućiti da projekat podignemo na još viši nivo – zaključuje mlada preduzetnica.  

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!