Ljudi dele potresne snimke svojih kućnih ljubimaca dok pucaju petarde!Osim što je opasna za rukovanje, pirotehnika, mahom petarde i rakete, brojne naše sugrađane usred proslave smeste u Urgentni centar, a desetine pasa svake godine pošalju ravno u smrt, koja se javlja kao posledica moždanog i srčanog udara.

Potresni video snimci pasa koji ne prestaju da drhte i traže načine kako da pobegnu i sakriju se od zvuka detonacija koje izazivaju petarde dele se Tviterom i u najmanju ruku ih je mučno gledati. Vlasnici apeluju na prestanak ili smanjenje upotrebe pirotehničkih sredstava, ali i dele savete kako da umire svoje ljubimce.

„Kad nam bace ispred ili u dvorište zgrade petardu, moj pas reaguje tako što pobegne u spavaću ispod kreveta“, „Znam kako je, 11 godina smo mučili muku. Čim čuje petardu, pravac kupatilo, tresla se kao prut satima“, „Moja se toliko plašila, sakrivala se u kupatilu, tresla, ulazila u kadu… Plašila se čak i mirisa posle petardi, bežala bi kući“, „Moj pas čim čuje decu na ulici počinje da se savija i zavlači gde god može“, „Moj pas je imao moždani udar prošle godine od stresa!! Užas!!!!, opisivali su svoje muke vlasnici.

Pročitajte još...  Očajni srpski domaćin poslao poruku lopovima koji kradu drva iz njegove šume

Ostali korisnici nisu ostali imuni na potresne video snimke, pa su u nadi da će ovogodišnji praznici proći bez prekomerne upotrebe petardi ponudili i savete kako umiriti pse. Među njima našla su se razna sredstva za sediranje i umirivanje pasa, poput tableta, sprejeva, ulja i paste, kao i vezivanje pasa maramom umesto pojasa ili pravljenje neke vrste skloništa u kojem će se pas osećati sigurnije.

„Ja pojačam muziku da ne čuje“, „Samo čvrsto zagrlite psa“, „Meni je veterinar rekao da mojem dam bensedin“, navodili su korisnici.

Da naši sugrađani ne bi morali da daju sedativ svojim ljubimcima kako bi što bezbolnije podneli period godine koji bi trebalo da bude najsrećniji za sve nas, ipak, najbolje bi bilo da se svi suzdržimo od upotrebe pirotehnike radi naše i njihove bezbednosti.

Pročitajte još...  STIŽE NAM PRVI TOPLOTNI TALAS OVE GODINE! SPREMITE SE ZA VRELINE! Ovo su najkritičnije grupe - čuvajte zdravlje

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare