LEKARI IDU U HAG KOD RATKA MLADIĆA Za 10 dana su tamo, konačno su dobili dozvoluTim lekara UKC-a Republike Srpske dobio dozvolu da 21. februara u Hagu pregleda Ratka Mladića, navedeno je u saopštenju ove zdravstvene ustanove.

Prema rečima generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlade Đajića stiglo je odobrenje Međunarodnog tribunala u Hagu da tim lekara može pregledati Mladića.

Lekarski tim na čelu sa Đajićem putuje u Hag dana 21. februara godine kada će i pregledati Mladića.

– Spremni smo i o svom trošku putujemo u Hag, samo smo čekali dozvolu koja je konačno stigla. Lekarski tim naše ustanove pregledaće generala Mladića i njegovu dokumentaciju, te utvrditi da li je do sada pravilno lečen. Cilj naše posete je da se pruži doprinos njegovom boljem tretmanu u nastavku lečenja te da se odredi koje lekove treba da koristi i gde bi trebalo dalje da se leči – rekao je Đajić.

On je naglasio da lekari već imaju iskustva kada je reč o posetama i pregledima haških optuženika i to se pokazalo predhodnih godina u slučaju Stojana Župljanina i Miće Stanišića.

Pročitajte još...  Veterinari objašnjavaju kako da svog ljubimca zaštitite od parazita

– Nakon pregleda njihovo zdravstveno stanje se znatno popravilo, jer su lekari promenili terapije koje su koristili – naveli su u saopštenju.

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare