Saobraćajna policija o prekrivanju tablica„Tu treba razlikovati više slučajeva u zavisnosti od nadležnosti različitih ili komunalnih preduzeća, ili pripadnika komunalne milicije ili pripadnika saobraćajne policije. Pa su i različiti postupci – gde je to vozilo parkirano, da li je na uređenom, zoniranom parking mestu ili na nekom mestu gde nije dozvoljeno parkiranje. Pa i različite institucije postupaju u zavisnosti od slučaja do slučaja“, rekao je Jovićević .

On je naveo da je saradnja saobraćajne i komunalne policije svakodnevna i na zavidnom nivou i ne samo zbog tog problema.

Jovićević ističe da, kada su sankcije u pitanju, pripadnici saobraćajne policije na vozilu na putu sankcionišu za prekršaje one vrste, odnosno kada registarske tablice nisu postavljene na propisan način, odnosno nisu vidljive.

„Kontrola se sprovodi na način da se vozilo zaustavlja prvenstveno na bezbedan način, da se vozaču predoči određeni prekršaj i ako su ispunjeni uslovi, novčana kazna je u fiksnom iznosu od 10.000 dinara. Pričamo o tablicama koje nisu postavljene na propisan način ili nisu čitljive, kao i o registracionoj nalepnici“, rekao je Jovićević.

Ističe da kamere za detekciju prekršaja mogu da registruju tu vrstu prekršaja, a da zatim saobraćajna policija koristi različite operativne metode kako bi došla do stvarne, odnosno pune registarske oznake, da bi mogla da preduzima dalje mere u cilju pozivanja vlasnika vozila za izvršenje određenog prekršaja.

Pročitajte još...  Žele da čiste decu od vakcina

„Važno je napomenuti, da treba da razlikujemo kako su te tablice maskirane, odnosno prepravljene. Da li je na njima bilo neke trajne promene, mehaničke, da li možemo da pričamo o ispunjenju bića nekog krivičnog dela, ili možemo da pričamo samo o elementima prekršaja koje su predviđene za tu vrstu prekršaja“, naveo je Jovićević.

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare