Mnogi Beograđani ne znaju da ako ovo urade mogu da plate i do 50.000 dinaraPre nekoliko dana snimljena su dvojica muškaraca kako se raspravljaju oko parkinga,a tom prilimkom je jedna žena kroz prozor poviknula: „Hoćemo da spavamo“.

S obzirom da je bilo vreme kućnog reda, iz Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju rekli su kolike su kazne za takvo ponašanje. 

A muškarci sa snimka mogu biti kažnjeni i do 20.000 dinara, a pošto se raspravi priključila i treća osoba, verovatno neko od stanara, ta cifra mogla je biti i do 50.000 dinara.

– Komunalna milicija ne vrši kontrolu buke koja se stvara svađom i vikom na javnoj površini – ispred stambene zgrade već je to u nadležnosti MUP-a shodno odredbama Zakona o javnom redu i miru. Navedenim zakonom je propisano da će se novčanom kaznom u iznosu od 5.000 do 20.000 dinara, kazniti lice koje svađom ili vikom narušava javni red i mir ili stvara uznemirenje građana, dok će se novčanom kaznom u iznosu od 20.000 do 50.000 dinara, kazniti lice ako navedeni prekršaj izvrši u grupi od tri i više lica – glasi odgovor iz Sekretarijata za Telegraf.rs.

Kada su u pitanju pravila kućnog reda u zgradama i stambeno-poslovnim objektima, u vreme odmora je zabranjena vika, trčanje, skakanje ili druge radnje koje bi proizvele buku i narušavale mir u zgradi.

Pročitajte još...  Vremenska prognoza za ponedeljak 19. februar 2024.

– Tako i korišćenje kućnih aparata, ventilacionih sistema i drugih uređaja, mašina i aparata u zgradi, na način da zvuk ovih aparata ometa stanare drugih posebnih delova zgrade. Radnim danima u vremenu od 16.00 do 18.00 i od 22.00 do 07.00 časova narednog dana, a u danima vikenda u vremenu od 14.00 do 18.00 časova i od 22.00 do 08.00 časova subotom i 10.00 časova nedeljom, stanari se moraju ponašati na način koji obezbeđuje mir i tišinu u zgradi (vreme odmora) – rečeno je.

Ako pravila, koja su u skladu sa odredbama Odluke o opštim pravilima kućnog reda u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji Beogradam ne poštujete, a komšija vas prijavi, dobićete kaznu.

– Novčanom kaznom u fiksnom iznosu od 5.000 dinara, kazniće se za prekršaj fizičko lice, kao stanar ako ne postupa u skladu sa navedenim odredbama pomenute odluke. Za navedeni prekršaj, kazniće se pravno lice kao stanar novčanom kaznom u fiksnom iznosu od 50.000 dinara, odgovorno lice u pravnom licu novčanom kaznom u fiksnom iznosu od 5.000 dinara, a preduzetnik novčanom kaznom u fiksnom iznosu od 25.000 dinara. – rečeno je za Telegraf.rs iz Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju.

Pročitajte još...  Gradonačelnik Bakić otvorio Prvi „Festival domaće hrane“ u Višnjevcu

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare