Pogrebnik probao da prevari rođake preminule Srpkinje u Grčkoj

– Desila se velika tragedija. Devojka je na letovanju bila sa svojim drugaricama. One su u subotu uveče otišle u grad na piće, a kada su se vratile zatekle su u sobi mrtvu devojku. Pokojna nije izašla u grad s prjateljicama jer se prethodno nije dobro osećala, odnosno osećala je bolove u grduima, i htela je da se odmori u sobi – podseća izvor.

Prema rečima nešeg sagovronika, preminula devojka je u Beogradu živela sa majkom, koja je teško bolesna, a otac joj je preminuo.

– Njena majka je jako bolesna i potresli smo se zbog svega. Ne znamo kako će ona ovo preživeti, jer je i otac preminule devojke umro, tako da je žena praktično ostala sama sada. Telo je još u Grčkoj, nije transportovano u Srbiju, a da stvar bude gora nastasla je prava drama i oko transporta njenih posmrtnih ostataka – objašnjava nam sagovornik upoznat sa slučajem i dodaje:

– Problem je nastao kada je pogrebnik sa Krita, iz mesta Hersonisos, samoinicijativno od grčke policije uzeo pasoš pokojne devojke i započeo proceduru transporta tela u Beograd. Za svoju uslugu je od rođaka tražio 5.300 evra. Međutim, rođaci su smatrali da je to preterano visok iznos, pa su zatražili pomoć od Udruženja Srba sa Krita, kao i od počasnog konzula Srbije.

Kako nam dalje objašnjavaju sagovornici, počasni konzul je uspeo da nagovori pogrebnika da vrati pasoš Srpkinje u policijsku stanicu u Hersonisu, a pronađeni su i drugi pogrebnici koji će svoje usluge naplatiti upola manje.

– Naša Ambasada nije zvanično obaveštena o smrti srpske državljanke. Njeno telo se i dalje nalazi u bolnici na Kritu, a autopsija bi trebalo da se obavi sutra – kaže sagovornik.

BONUS VIDEO

Pročitajte još...  Dagana nema dva meseca, otišao je da obiđe konje i od tad ga nema, porodica veruje da je živ

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!