Oko 600 kompanija podržalo akciju Penzionerska karticaU okviru akcije Penzionerska kartica prijavilo se oko 600 kompanija. Ovaj podatak saopštio je predsednik PKS Marko Čadež, koji je istakao da su se oni od početka aktivno uključili tako što su animirali privredu i organizovali prezentacije programa svojim članicama.

– Među prijavljenima su veliki trgovinski lanci koji prodaju prehrambene, zatim proizvode za ličnu i kućnu higijenu i drugu robu široke potrošnje, kao što je elektrotehnička roba, kućni aparati – naveo je za Tanjug Čadež i dodao da je za penzionere veoma važno da su se za ovu akciju prijavile i zdravstvene ustanove, klinike, bolnice, stomatološke i oftalmološke ordinacije, medicinske laboratorije, prodavnice specijalizovanih ortopedskih pomagala, kao i apoteke.

Pročitajte još...  EVO KAKVO JE STANJE NA GRANIČNIM PRELAZIMA OVOGA JUTRA: AMSS izdao novo saopštenje!

– Sudeći po do sada iskazanom interesovanju, očekujemo učešće oko 1.000 apoteka u zemlji. Spremnost da svoju robu i usluge penzionerima ponude po nižim cenama iskazale su i turističke agencije, hotelsko-turistički objekti i odmarališta, sportsko- rekreativni, agencije za prevoz putnika, agencija za nekretnine, ustanove kulture, kao i zanatske radnje, kao što su frizerske, obućarske, auto-servisi i servisi za tehničke preglede – naveo je Čadež i dodao da sadašnji spisak sigurno neće biti i konačan.

– Očekujem da će se prijaviti još firmi. Vlada Srbije je ta koja sprovodi ovu akciju, a ono što mi možemo jeste da razgovaramo sa kompanijama u želji da omogućimo najstarijim sugrađanima koji imaju manja primanja da kroz pogodnosti koje im Penzionerska kartica omogućava dođu do više proizvoda i usluga – rekao je Čadež.

BONUS VIDEO

Pročitajte još...  ZBOG RADOVA NA POJEDINIM DEONICAMA PUTA, IDE SE OBILAZNICOM! Na Kelebiji kamioni čekaju TRI SATA, na Horgošu 150 minuta!

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare