Porodici Nikolić ukrali dokumenta u Grčkoj, sa detetom čekaju šta dalje

Prava drama zadesila je porodicu Nikolić iz Čačka koja je trebalo danas da krene sa poluostrva Halkidiki, međutim ostali su zarobljeni jer su im nestala lična dokumenta i isprave neophodne za povratak u Srbiju, pišu mediji.

“Prava agonija je nastala kada smo spakovali stvari i krenuli na put, shvatili smo da nam nedostaje fascikla u kojoj smo čuvali novac, pasoše i ostala dokumenta za prelazak preko granica i povratak u zemlju”, kazala je Marijana Nikolic za agenciju RINA, koja je zbog jednog papira ostala zarobljena sa suprugom i jednogodisnjim detetom u grčkom mestu Uranopolis.

Ono sto im je dodatno otežalo ionako tešku situaciju jeste što Konzulat Rebulike Srbije u Solunu nije dostupan nedeljom.

“Pozvali smo sve moguće brojeve telefona za hitne slučajeve koji su nam dostupni na internetu, međutim uzalud smo pokušavali, niko se ne javljao već samo operater”, dodala je ona.

Međutim, nakon mnogo pokušaja uspeli su da uspostave komunikaciju sa Konzulatom čiji službenici su im dali instrukcije.

“Moramo da prijavimo nestanak dokumenata u policijskoj stanici, a nijedna danas ne radi. Nakon toga treba da čekamo da nam Konzulat izda dokumenta sa kojima možemo da pređemo granicu”, kaže Čačanka.

Ona se nada da će nadležne institucije kako u Grčkoj, ali i resorna ministarstava u Srbiji da brzo reaguju kako bi se ova njihova nimalo laka agonija što pre završila.

Pročitajte još...  NAJNOVIJA PROGNOZA ZA ZIMU: Donosi jedno veliko IZNENAĐENJE - ovo se retko dešava

BONUS VIDEO

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!