Zapažen nastup Privredne komore Vojvodine sa privrednicima iz Republike Srbije na Sajmu hrane i pića u LondonuPredsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević , sa sekretarima Udruženja industrije i poljoprivrede Zoranom Trpovskim i Mladenom Petkovićem, boravi u Londonu i zajedno sa našim proizvođačima na štandu Privredne komore Vojvodine i Britansko- srpske privredne komore predstavlja ono što naši proizvođači i privreda mogu da ponude.

PKV

 

 

Predsednik Privredne komore Vojvodine razgovarao je na Sajmu sa ambasadorkom Republike Srbije u Velikoj Britaniji Nj.E. Aleksandrom Joksimović. Istaknut je veliki značaj prisustva naših kompanija na ovom značajnom sajmu i velika potreba da se proizvođači iz Republike Srbije prikažu na britanskom tržištu. Privredna komora Vojvodine nastup na sajmu organizovala je uz podršku Britansko- srpske privredne komore . Zajednički štand posetio je i Dejvid Landsman , predsednik Britansko- srpske privredne komore. U razgovoru sa kolegom iz Britansko – srpske komore predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević izrazio je zadovoljstvo što je nakon dugog niza godina načinjen iskorak ka otvaranju i mogućnosti za predstavljanje i umrežavanje privrednika na jednom, za nas novom tržištu.

PKV

 

 

Ukupna spoljnotrgovinska robna razmena između Republike Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva je u januaru 2023. godine ostvarena u vrednosti od 55 miliona evra i za 6,6% je veća od razmene ostvarene u istom mesecu prethodne godine. Tokom cele 2022. godine između Republike Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva ostvarena je ukupna razmena u vrednosti od 788,3 miliona evra, što je za 26,6% više od razmene ostvarene 2021. godine.

Pročitajte još...  U NOVOM PAZARU NIJE NESTAO SAMO MIKICA Policija traga i za devojčicom, sumnja se da su pobegli zajedno

PKV

 

 

S obzirom na to da je poslednjih godina , naročito posle potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini između Ujedinjenog Kraljevstva i Republike Srbije porastao interes obe poslovne zajednice za međusobnom saradnjom Privredna komora Vojvodine je odlučila da okupi naše proizvođače i predstavi ponudu njihovih kompanija na ovoj međunarodnoj manifestaciji.

PKV

 

 

SERBIA Speciality Food and Beverages naziv je paviljona 2 gde se predstavlja Republika Srbija. Na sajmu su prisutne kompanije :

Cooperation of Pannonian Apples, Dobanovci, Dem Kulpin, Ribella Foods Bački Jarak, Food Market, Sremska kamenica, Fruškogorski vinogradi, Banoštor, Medela Vrbas, Vital Vrbas, Rubin Kruševac, Agrounija Inđija, PIK Bečej( Flora ) Bečej.

PKV

 

 

Pročitajte još...  STIŽU ZAHLAĐENJE, KIŠE I VETROVI Zna se do kada ćemo imati letnje temperature - IPAK NE SKLANJAJTE ZIMSKE JAKNEIzvor: Alo.rs

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare