Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

UDARAJU PO DŽEPU AKO NE NOSITE MASKU Inspektori kažnjavaju bez izuzetka, ako ne poštujete mere budite spremni da izdvojite do 300.000 dinara

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković izjavio je danas da su inspektori tokom kontrole sprovođenja propisanih mera za suzbijanje epidemije korona virusa naišli na brojne nepravilnosti, koje su utvrđene i kod pravnih lica i kod organizatora određenih manifestacija.

“Nepravilnosti koje su inspektori konstatovali na terenu se odnose na zaposlene koji nisu nosili zaštitne maske, ili na korona redare koji nisu radili svoj posao baš na pravi način, zato i jeste povećan broj kaznenih mera u tržnim centrima. Ugostiteljstvo je i dalje na prvoj lestvici po broju kažnjavanja, zbog očiglednog kršenja mera nepoštovanja distance”, rekao je Stamenković za RTS.

Pročitajte još...  Novosadski sajam ponovo radi - Alo.rs

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

On je istakao da će se u narednom periodu insistirati se na pojačanom nadzoru u javnom prevozu, i ocenio da iako je postojao nadzor, on nije bio “sasvim dovoljan”.

Prema njegovim rečima, na mesečnom nivou se obavi oko 50.000 nadzora, a broj izrečenih prekršajnih naloga za taj period je oko 300.

“Kazne su 300.000 za pravna lica, 150.000 za preduzetnika, 50.000 dinara za odgovorno lice, 30.000 za korona redara kod preduzetnika i 5.000 dinara je za građane koji ne poštuju mere lične zaštite od kovida 19”, istakao je Stamenković.

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x